Hold solen ude af boligen

TIL KAMP MOD HEDEN: Gør som i Sydeuropa, når sommervarmen skal holdes ud. Flere boligejere installerer aircondition

11. juli 2019

Sommeren har indtaget landet og gør det hedt inden døre i mange boliger. Og varmen fra solens stråler kan være svær at komme af med igen.

Vil du holde boligen kølig, er det bedste råd at skele til syden. Her trækker man for om morgenen og først fra igen om aftenen.

”Man skal undgå, at solen kommer ind, for den medvirker til, at det bliver endnu varmere indenfor,” forklarer bygningskonstruktør og energivejleder Tue Patursson fra boligejernes videncenter Bolius til Ritzau Fokus.

I moderne og velisolerede huse med store vinduespartier kan varmen blive ekstra voldsom. Ejendomsmæglerkæden home, hvor man hvert år er på besøg i mange tusinde hjem, ser man en ny tendens efter sidste års varme sommer.

”Vi ser flere boligejere, der går mere drastisk til værks og får installeret airconditionanlæg, der kan lave kold luft, som vi kender det fra bilen,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Anlægget kan også bidrage til opvarmning af boligen i de kolde måneder, men man skal være opmærksom på, at airconditionanlæg også har et mærkbart strømforbrug, og det kan også høres, når anlægget kører. Et airconditionanlæg koster fra ca. 10-12.000 kr. plus montering og skal monteres af en autoriseret kølemontør.

FAKTA: Sådan holder du varmen ude

Om morgenen og formiddagen er det mod øst, du skal skærme af. Om eftermiddagen er det de vestvendte vinduer.

Gardiner og persienner kan til dels holde solens stråler ude. Men skal afskærmningen virkelig batte, skal der markiser eller skodder op, hvis du har mulighed for det.

Varmen hober sig desuden op over længere tid i de tunge bygningsdele - i ældre bygninger er det typisk i murstene, i nybyggeri er det typisk i betonen - og derfor tager det også tid at køle ned.

Sørg for at få udeluft ind om aftenen og natten, så du får fjernet en del af den varme, der har ophobet sig i løbet af dagen.

Du kan også tage elektriske hjælpemidler i brug for at holde varmen stangen. Det kan være en ventilator, der blæser luften yderligere rundt.

Kilde: Ritzau Fokus


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!