Unge på landet flytter først hjemmefra

Dem i de store byer bliver hængende lidt længere. Uanset by-størrelse flytter unge kvinder tidligere hjemmefra end unge mænd, viser nye tal for alle kommuner

8. januar 2021

Danske unge er blandt dem i Europa, der flytter tidligst hjemmefra – omkring 22-årsalderen i snit. Men der er forskel på, hvor tidligt de unge flytter hjemmefra, alt efter om de bor på landet eller i byen.

Gennemsnitsalderen for de unge, der flytter hjemmefra, varierer kommunerne imellem med op til 1,8 år i forskel på de unges alder. På Læsø flytter de unge tidligst hjemmefra ved en gennemsnitsalder på 20,8 år, og i Gentofte flytter de senest hjemmefra ved en gennemsnitsalder på 22,6 år, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik på basis af flytninger i 2019.

”Der er et tydeligt geografisk mønster i, hvor tidligt eller sent de unge flytter hjemmefra. De unge flytter senest hjemmefra i kommunerne i og omkring hovedstadsområdet,” konkluderer Danmarks Statistik.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home som i 2020 i samarbejde med analysevirksomheden YouGov har udarbejdet en stor analyse om unge, der flytter hjemmefra, forklarer boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen, at forskellen på by og land er helt naturlig.

”De unge, der vokser op på landet, er nødt til at flytte efter uddannelse og jobs, men de unge, der bor i de store byer har det hele i nærheden - universiteter og andre videregående uddannelser i rimelig nærhed og kan blive boende hjemme,” lyder det fra home-analytikeren.

Uddannelse er den største flyttefaktor, men derefter er de unge drevet af lyst til forandring, når de flyver fra reden. Det viser en spørgeundersøgelse blandt unge, som YouGov har gennemført for home i forbindelse med tilblivelsen af en mini-dokumentar og bogen ’Giv det bedste videre - Når unge flytter hjemmefra’. Se mere her: https://home.dk/kom-godt-hjem/giv-det-bedste-videre/

FAKTA: Kvinder flytter tidligere hjemmefra end mænd
I alle byområder uanset størrelse på byen samt i landdistrikterne flytter de unge kvinder tidligere hjemmefra end de unge mænd. Tidligst hjemmefra flytter de unge fra i de mindste byer, dvs. byer med mellem 200 og 1.999 indbyggere, nemlig ved en gennemsnitsalder på 21,4 år for kvinder og 22,3 år for mænd. Senest flytter de unge hjemmefra i de store byer med over 100.000 indbyggere - Aarhus, Odense og Aalborg - ved en gennemsnitsalder på 22,5 år for kvinder og 22,8 år for mænd.

FAKTA: Om alder på unge der flytter hjemmefra
Blandt de 25 kommuner, hvor de unge flytter senest hjemmefra, ligger de 22 kommuner i eller tæt på hovedstadsområdet. Kun Aarhus Kommune blander sig på en 6. plads, Odense Kommune på en 12. plads og Fredericia Kommune på en 15. plads.

Det er fra ø-kommunerne Læsø, Ærø og Langeland, at de unge flytter tidligst hjemmefra ved en gennemsnitsalder på hhv. 20,8 år, 21,3 år og 21,4 år fulgt af Lolland og Samsø kommuner med hhv. 21,4 år og 21,5 år.

Kilde: DST.dk

Foto: Palle Skov

Læs også:

De unge svinger støvsuger og støveklud flittigt

Forældrekøb er stadig attraktivt

Unge letter fra reden med lethed


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!