Seniorer i kø til fællesskab

55+ andelsboliger med Middelhavs-klima er voldsomt populære

17. februar 2020

Det er tredje gang, home sælger et projekt med 55 seniorboliger efter svensk model, og hver gang har interessen langt oversteget antallet af boliger.

Bovieran, som boligerne kaldes, findes 24 steder i Sverige. Det unikke ved boligerne er, at de er placeret i hestesko omkring et glasoverdækket fællesareal. Inde i glashuset med ca. 1800 planter er der klima som ved den franske riviera med palmer, rislende vand, petanquebaner mm.

På det seneste projekt, Bovieran Ishøj, blev der afholdt to informationsmøder med ca. 500 deltagere, skriver Via Ritzau, og tirsdag, som salget skulle begynde den efterfølgende søndag, havde den første interesserede køber allerede lagt sig i kø hos den lokale home for at sikre sig sin ønskelejlighed blandt byggeriets 2- og 3- værelses andelsboliger, der er forbeholdt folk over 55 år uden børn. På den første dag blev 35 af boligerne reserveret, og de første købsaftaler er allerede underskrevet, oplyser home.

Ved Bovieran-byggerierne i Frederikssund og Hedehusene var interessen lige så overvældende, fortæller indehaver af home Sydhavnen & Projektsalg Lone Bøegh Henriksen, som varetager salget.

Både home og projektudviklerne, Bovieran Danmark A/S og Sjælsø Management, gør, hvad de kan for at undgå disse situationer, hvor folk lægger sig i kø.
”Vi kan se, at interessen øges for hver gang vi udbyder boligerne, og folk stiller sig hele tiden tidligere i kø. Men for os er det den bedste måde at gøre det på, for vi ønsker ikke, at det skal ende i en budkrig,” siger Lars Jacobsen, direktør i Bovieran Danmark til Sydkysten.

”Men det er svært at forhindre, da det er nogle meget eftertragtede boliger, og vi er faktisk lidt overraskede over, hvor dedikerede folk er i forhold til at få præcis den bolig, de ønsker,” tilføjer Lone Bøegh Henriksen.
Hun mener, det i høj grad er fællesskabet med ligesindede, der trækker.
”Og det starter allerede i køen, hvor folk har det hyggeligt sammen og lærer hinanden at kende. Og den 1400 kvm store vinterhave er et perfekt omdrejningspunkt for det sociale liv – hele året,” siger Lone Bøegh Henriksen.

Al vedligeholdelse af fællesarealerne og boligerne varetages af foreningen.
”Mange lever i dag et aktivt seniorliv med rejser, fritidsinteresser og samvær med familie og venner, og de har ikke tid og lyst til at bruge tid på vedligeholdelse af hus og have, så det tiltrækker også købere,” siger Lone Bøegh Henriksen.

Ud over det nye Bovieran-projekt i Ishøj, hvor salget lige er startet, er der to projekter i Frederikssund og Hedehusene, som er solgt. Desuden er der yderligere tre på vej - i Solrød, Helsingør og Frederiksværk.
Der er endnu ikke Bovieran-projekter vest for Storebælt, men på Bovierans hjemmeside, kan man udfylde et interesseskema og også foreslå en byggegrund, hvor der kan ligge et Bovieran-hus. Det kræver i alt 8.000-10.000 kvm.

Se mere - https://bovieran.dk/beliggenheder/interesseskema/

Foto: Palle Skov

Læs også:

Køberbarometer: Sommerhuskøb boomer, stor interesse for ejerlejligheder og huse

Så mange huse blev solgt i din kommune i 2019


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!