Boligkøbere ’ser på vinduer’

Boligkøbere ’ser på vinduer’

Nye vinduer er ofte ikke det, der flytter allermest på varmeregningen, siger ekspert. Men der er andre fordele – og så er der jo det med udseendet, lyder det fra mægler

20. februar 2020

At huset har nye vinduer betyder rigtig meget for mange boligejere og ikke mindst boligkøbere, oplever ejendomsmæglerne hos home.

Selv om det faktisk oftest ikke er den energiforbedring, der giver den største varmebesparelse og som er mest rentabel.

”Udskiftning af vinduer med termoruder til nye med energiruder er ikke det, der flytter allermest på varmeregningen – og kigger man på tilbagebetalingstiden, så er den normalt rigtig lang,” siger energirådgiver Carsten Vejborg, der er leder af EnergiTjenesten Jylland-Fyn.

Alle energiforbedringer er positive, mener energieksperten, der opfordrer til at fokusere mere på krybekældre, loft, vægge og dårligt isolerede varmerør, hvor der ofte kan være større besparelser på varmeregningen at hente og med en kortere tilbagebetalingstid.

Men hos home er der forståelse for at boligejerne vælger et se på vinduerne.

”Det er en synlig forbedring, der ofte også kan være med til at forbedre husets visuelle udtryk, og det betyder rigtig meget for mange,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Mest oplagt er det selvfølgelig, hvis den tidligere ejer har sat vinduer i, der slet ikke passer til boligens øvrige udtryk, påpeger home.

En udskiftning af vinduer kan selvfølgelig også være nødvendig, for eksempel når træet er mørt. Men så er det i højere grad tale om vedligehold end energiforbedring, lyder det fra Carsten Vejborg.

Her vil der typisk være en energibesparelse, som kan give et lille ’tilskud’ til den store investering.

Han fremhæver, at der ofte vil være en forbedring af komfort og indeklima, som også er væsentlig for beboerne.

”Der er mærkbart mindre kuldenedfald fra især 3-lags energiruder, hvilket især er aktuelt i boliger med store - typisk høje - vinduer og gulvvarme - eller i hvert fald uden radiator under vinduet,” forklarer han.

Nye vinduer med energiruder har også en varm kant, hvilket giver væsentligt mindre kondens end på et ældre vindue, fremhæver energirådgiveren, for hvis man ikke får fjernet kondensen, så kommer der ofte en sort kant med skimmelsvamp. 

FAKTA: Hvad koster nye vinduer?

Det er vanskeligt, at give en pris på udskiftning af vinduer i et helt hus, for det varierer rigtig meget i forhold til materialevalg, design, kvalitet, geografi mv.

Priser fra mellem 50.000 og 100.000 kr. inkl. montering er dog ikke ualmindelige.
Besparelsen ved at skifte termoruder ud med nye energiruder afhænger af varmekilden - om der opvarmes med naturgas, varmepumpe eller fjernvarme, hvor prisen også kan være meget forskellig fra varmeværk til varmeværk. Men den kan typisk være i størrelsesorden 2.000–3.000 kr. årligt.

Foto: Palle Skov

Læs også:

Riv-ned-og-byg-nyt er en CO2-bombe

Farvel til fossil fyring – goddag til et bedre boligsalg


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!