Boligpriserne i forårshumør

13. maj 2024

Nye tal viser, at salgspriserne for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse steg i april

Huspriserne indtil videre steget i samtlige måneder siden januar, hvor den seneste stigning fra marts til april lyder på 1,3 %. Det svarer til, at et gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter er steget med lidt over 32.000 kr. i værdi fra marts til april.

For første gang siden oktober 2022 ligger den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse i Danmark på over 17.000 kr. pr. kvadratmeter. 

Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som viser, at huse i gennemsnit blev solgt for 17.089 kr. pr. kvadratmeter i april måned i år.

Udviklingen er i tråd med 'Boligbrief' for april fra home og Danske Bank, som også er udsendt i starten af maj.

”Boligmarkedet viste sig fra sin lune side i april med plusser i fremvisninger, handler og priser,” konkluderer senior kommunikationskonsulent og talsperson i home Michael Dalsager

Prisfremgangen i Boligsidens Markedsindeks for april gælder for samtlige fem af landets regioner.

”Vi ser oftest, at boligpriserne stiger fra marts til april, fordi der som regel kommer mere aktivitet på boligmarkedet, jo længere vi kommer ind i forårsmånederne. Så på den måde følger prisudviklingen de typiske takter for sæsonen,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.


Bølgegang i boligpriserne
Der har dog i længere tid har været meget bølgegang i boligpriserne, hvor ting som blandt andet corona, renteudviklingen, inflation samt boligskatteændringerne har påvirket udviklingen, påpeger boligøkonomen.

”Alligevel ser vi nu fremgang i boligpriserne, mens vi samtidig kan se, at der bliver givet mindre i nedslag, og at salgstiderne er faldet den seneste måned. Det vidner om, at april var en fin måned på boligmarkedet, og at boligmarkedet generelt set synes at være i god form taget de seneste års turbulens i betragtning.”


Prisstigninger for lejligheder og sommerhuse
Den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder i Danmark endte på 34.529 kr. pr. kvadratmeter i april, som er 1,4 % mere end i marts. Dermed er landsgennemsnittet for lejlighedspriserne nu tilbage på niveau med december 2023.

For sommerhusene endte den gennemsnitlige salgspris på 22.792 kr. pr. kvadratmeter i april, som er 2,7 % mere end i marts.

FAKTA: Se udviklingen i boligpriserne her:

Boligtype

Salgspris (kr. pr. kvm.) april 2024

Månedlig ændring

Årlig ændring

Villaer og rækkehuse

17.089

1,3%

4,8%

Ejerlejligheder

34.529

1,4%

6,3%

Sommerhuse

22.792

2,7%

3,3%

Tabellen viser den gennemsnitlige salgspris i kr. pr. kvm. for april 2024 fordelt på boligtyper. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. marts 2024 (månedlig ændring) og april 2023 (årlig ændring). Kilde: Boligsiden

 

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder