Boligbrief: Maj afslutter godt forår for boligmarkedet

5. juni 2024

Boliginteressen fortsætter op i maj på tværs af boligtyper tog retter sig dermed yderligere oven på et dyk i vinter, viser nye tal fra home og Danske Bank

For tredje måned i træk var køberne mere på færde – i alle tre boligtyper.

Antallet af fremviste huse steg med 0,6 procent, ejerlejligheder med 2,1 procent og sommerhuse med 1 procent fra april til maj, viser ’Boligbrief’ fra home og Danske Bank.

Dermed fortsætter interessen med at rette sig oven på dykket henover vinteren, hvor antallet af fremvisninger faldt i fem måneder.

Fremvisninger varsler handler

”Fremvisninger siger noget om, hvad vi kan forvente af handler de næste måneder. Her viser tallene altså, at boligmarkedet har sparket vinterstøvlerne af. Nu er der populært sagt sneakers og sandaler på fødderne. Fremgangen, vi ser i maj og i månederne før, er nemlig mere end bare normal sæson-fremgang,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i home-kæden, med henvisning til, at Boligbrief er korrigeret for sæson.

Danske Bank konkluderer, at ’det brede boligmarked’, husmarkedet, går fint. Huspriserne er stort set uændrede sammenlignet med april og ligger godt 6 procent højere end for et år siden.

”Antallet af handler er også uændret og ligger på niveau med umiddelbart før pandemien,” konkluderer chefanalytiker Bjørn Tangaa Sillemann i Danske Bank.

Prognose: Priser frem i '24 og '25

Banken har netop udsendt en ny prognose for dansk økonomi, og her forventer økonomerne en husprisvækst på 4,0 procent i 2024 og 2,5 procent i 2025.

”Dermed vil huspriserne på landsplan også komme op omkring det niveau, de havde for to år siden, hvor priserne toppede, inden rentestigningerne sendte dem ned. Genopretningen af forbrugernes købekraft og udsigten til lidt lavere flexrenter vil understøtte markedet, når vi kigger fremad,” skriver han i kommentaren til månedens Boligbrief.

Måneds- og årsudviklingen: Se tabeller for fremvisninger, handler og priser i vedhæftede pdf.

Fakta om home Boligbrief:

  • homes Boligbrief tager den aktuelle temperatur på det danske boligmarked med udgangspunkt i de bolighandler, der hver måned sker hos home. Rapporten giver et overblik over fremvisninger, salgsaktivitet og priser. Rapporten udarbejdes og udsendes hver måned i samarbejde med Danske Bank.
  • Fremvisningsaktiviteten er en indikator for, hvordan salget af huse, lejligheder og sommerhuse vil udvikle sig i de kommende måneder, mens salgsaktivitet og priser giver helt aktuelle indblik i temperaturen på boligmarkedet her og nu.
  • Boligbrief indeholder tal for udviklingen på boligmarkedet både på landsplan og i de enkelte regioner.

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder