Boligbrief: Fjerde måned i træk med flere købere

3. juli 2024

Halvvejs i boligåret: Flere fremvisninger af huse og lejligheder igen i juni - højere løn og lavere inflation hjælper køberne

Huse og lejligheder afslutter første halvår med endnu et hop. Juni er fjerde måned i træk med flere købere til fremvisning.

I ferielandet var der i juni lidt længere mellem fremvisninger i sommerhusene.

Det er konklusionen i det seneste 'Boligbrief' fra ejendomsmæglerkæden home og Danske Bank.

Se home Boligbrief for juni 2024 her (PDF).

Interessen for at se på boliger tog et dyk i løbet af vinteren, hvor fremvisningerne faldt i fem måneder, men de seneste måneders aktivitet viser, at køberne er vendt tilbage med en lille brise i ryggen.

  • Antallet af fremviste huse steg med 1,3 procent og ejerlejligheder med 1,9 procent fra maj til juni, viser 'Boligbrief' fra home og Danske Bank. Derimod var der 1,4 procent færre fremvisninger i sommerhusene.

Boligbrief er korrigeret for sæsonudsving, så stigningen er renset for den normale fremgang, som boligmarkedet oplever i løbet af foråret og forsommeren.

Salget bevæger sig i den rigtige retning for alle tre boligtyper:

  • Antallet af solgte huse steg med 1,3 procent, ejerlejligheder med 3,8 procent og sommerhuse med 1,1 procent fra maj til juni.

Fremvisninger indikerer, hvordan salget vil udvikle sig i den kommende tid.

”Vi kan se i salgstallene, at der har været flere købere på fremvisning de seneste måneder, og den kommende tid tegner også lys for boligsælgerne,” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i home-kæden.


Bred fremgang i regionerne

Fremgangen er bredt funderet. I Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland og Sjælland var der flere fremvisninger af huse i juni.

I Hovedstaden så færre på hus, men flere var på kig i lejlighederne.

Der var også flere hushandler i fire regioner, undtagen Midtjylland.

Huse og lejligheder steg i pris fra maj til juni:

  • Husene og lejlighederne steg begge en smule i pris på landsplan, 0,3 procent, mens pilen på sommerhuse* pegede ned.
  • Priserne på lejlighederne i Hovedstaden og København steg.


Økonomiske eksperter forventer, at huspriserne generelt vil fortsætte med at stige. Danske Bank forudser en stigning på 4,0 procent i 2024 og 2,5 procent i 2025.

Lønstigninger, faldende inflation og høj beskæftigelse understøtter den forventede fremgang, hvor de danske husholdninger i øjeblikket oplever en gradvis genopretning af deres købekraft.


Ikke dyrt at købe hus

At købe hus er hverken særligt dyrt eller billigt for tiden, set i et historisk perspektiv. Det koster omtrent den samme andel af din disponible indkomst at købe og eje et hus, som det har gjort i gennemsnit over de sidste knap 40 år.

Modsat er det fortsat i den dyre ende at købe lejlighed i København, hvor interessen ganske vist ser solid ud, men salget ikke er prangende, konkluderer Danske Bank.

Boligsalget og priserne ligger overordnet højere nu end samme tid for et år siden, viser Boligbrief.

*Note: For sommerhusene kan prisstatistikken have større usikkerhed end villaer og lejligheder pga. antallet og sammensætningen af handler den enkelte måned.


Fakta om home Boligbrief:

  • homes Boligbrief tager den aktuelle temperatur på det danske boligmarked med udgangspunkt i de bolighandler, der hver måned sker hos home. Rapporten giver et overblik over fremvisninger, salgsaktivitet og priser. Rapporten udarbejdes og udsendes hver måned i samarbejde med Danske Bank.
  • Fremvisningsaktiviteten er en indikator for, hvordan salget af huse, lejligheder og sommerhuse vil udvikle sig i de kommende måneder, mens salgsaktivitet og priser giver helt aktuelle indblik i temperaturen på boligmarkedet her og nu.
  • Boligbrief indeholder tal for udviklingen på boligmarkedet både på landsplan og i de enkelte regioner.

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder