3 vigtige bolig-tal peger op: Køberne er tilbage fra sommerferie

6. september 2023

August blev endnu en god måned på boligmarkedet – flere fremvisninger, flere handler og lille pil op på priserne, viser homes Boligbrief. Se tal for alle regionerne

Boligmarkedet er vendt veludhvilet tilbage efter sommerferien, viser home og Danske Banks Boligbrief for august.

Briefet er baseret på handler, priser og fremvisninger i home-kæden. De enkelte måneder er sammenlignelige, da home Boligbrief er sæsonkorrigeret.

Tendenser i august på landsplan: (se vedhæftede boligbrief med regionale udviklinger)

  • Der var 2,4 % flere husfremvisninger i august sammenlignet med juli. 1,6 % flere så på lejlighed, 0,1 % flere på sommerhus.
  • Antallet af handler fortsatte sin opadgående tendens i august - det gælder for både huse (3,5 %), lejligheder (6,4 %) og sommerhuse (7,9 %)
  • Priserne steg i august - beskedent for huse (0,2 %) og lejligheder (0,3 %) og mere for sommerhuse (2,6 %).

Kilde: home Boligbrief, august 2023


Ifølge boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen, tager boligmarkedet fat, hvor det slap, inden danskerne tog på sommerferie.

”I mange familier har man måske fået snakket sine boligkøbsplaner igennem i de fredelige feriedage og de lange sommeraftener, og i august var mange tilbage fra ferie og satte handling bag deres boligdrømme,” siger homes analytiker.

Han hæfter sig især ved, at der er flere handler - og ikke mindst flere fremvisninger.

”Fremvisningerne lover godt for boligsalget de kommende måneder, da der typisk går et par måneder fra folk er på fremvisninger, til der er en handel i hus,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Til gengæld holdt priserne sig næsten i ro for huse og lejligheder.

”Renten er stadig høj, og det ser ud til, at købere og sælgere nu møder hinanden på et niveau, hvor der ikke er plads til umiddelbare prisstigninger. Et stigende men stadig relativt lille udbud af boliger til salg er med til at holde hånden under priserne,” lyder det fra homes analytiker.

Sommerhuspriserne steg til gengæld 2,6 % i august efter et par måneder med pil ned.

”Et sommerhus er en luksusvare, og der er måske nogle familier, der har holdt ferie i sommerlandet, som har fundet deres drømmehus i et godt område og slået til i august, slutter han.

 

Foto: Boligkøberne er tilbage efter sommerferien. Foto: Palle Skov 

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder