10 % flere solgte huse i april

27. maj 2024

Nye handelstal viser, at også salget af sommerhuse gik frem i april, mens lejlighederne halter efter – dog ikke i hovedstaden

Boligsalget er inde i en god gænge.

Salget af villaer og rækkehuse endte på 4.470 i april, som er 10 % flere solgte huse end i marts måned. Det svarer til, at der blev solgt knap 400 flere huse i april. Samtidig overgår april-salget af huse i år det gennemsnitlige salg for måneden i ’normal’-årene før Corona med 11 %.

Det gælder for samtlige fem regioner, at hussalget steg fra marts til april, men det er i Region Hovedstaden, at hussalget er steget mest i perioden med en stigning på 23 %.

Stigende lejlighedssalg …i København
Lejlighedssalget endte på 1.328 styk i april. Det er 19 % under det gennemsnitlige lejlighedssalg for april måned i årene før Corona.

Dertil ligger april-salget af ejerlejligheder i år 2 % under salget i marts.

Antallet af solgte lejligheder steg dog fra marts til april på landets største ejerlejlighedsmarked, nemlig i Københavns Kommune, hvor der blev solgt 474 ejerlejligheder – 6 % flere end i marts.


Kommunikationsdirektør og boligøkonom i Boligsiden Birgit Daetz vurderer, at lejlighedsmarkedet i København overrasker, da forventningen var, at aktiviteten ville dale yderligere i løbet af 2024 som følge af de stigende boligskatter.

”I april har vi dog både set stigende lejlighedspriser og flere lejlighedshandler i København, som blandt andet skyldes et forholdsvist lavt udbud taget den tilsyneladende høje efterspørgsel i betragtning. Der synes altså at være en tendens til, at de fleste af de lejligheder, der sættes til salg i København, bliver solgt – også til en forholdsvis høj pris.” 


Appetitten på sommerhuse fortsat stor
Antallet af solgte sommerhuse i Danmark landede på 920 styk i april, som er 17 % flere solgte end i marts. Samtidig overgår sommerhussalget for april i år det gennemsnitlige salg for måneden i årene før Corona – også med 17 %.

”Danskernes appetit på sommerhuse ser ikke ud til at tage af, selv om mange har købt under Corona og umiddelbart efter. Et fristed i det danske sommerland er fortsat i høj kurs, og så er udlejningsmulighederne jo også gode i disse år, hvis man ønsker et tilskud til udgifterne ved at eje et sommerhus,” siger boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen om baggrunden for fremgangen i salget af sommerhuse.

I alt blev der solgt 7.354 boliger i april, 9 % flere end i marts og 2 % flere end gennemsnittet for april i årene op til Corona.

FAKTA: Se udviklingen i boligsalget her:

Boligtype

Antal solgte april 2024

Månedlig ændring

Ændring ift. før corona

Villaer og rækkehuse

                        4.470

10%

11%

Ejerlejligheder

                        1.328

-2%

-19%

Sommerhuse

                           920

17%

17%

Alle boligtyper*

                        7.354

9%

2%

Tabellen viser antallet af solgte boliger i april 2024 fordelt på boligtyper. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. marts 2024 (månedlig ændring) og det gennemsnitlige salg for april i årene 2015-2019 (ændring ift. før corona). *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Se flere bolignyt nyheder...

...og læs mere om boligen og boligmarkedet.

Se bolignyt nyheder