Menu

Forældrekøb - studiebolig til dit barn

Overvejer du at blive ’verdens sødeste bolighaj’? Eller kender du en mor eller far, der burde være det? Så finder du inspiration og hjælp her.

17. november 2015

Hvad er forældrekøb?

Forældrekøb er, når forældre køber en lejlighed, et rækkehus eller en anden bolig, som de lejer ud til deres barn, fx hvis de skal studere. Naturligvis er det ofte forældre, der står bag købet, men der er intet krav om familierelationer. Det kan lige så godt være bedsteforældre, en onkel eller tante, en kollega osv.

Det kan også være, når de voksne børn køber en lejlighed, som de lejer ud til deres mor eller far. Det kaldes i daglig tale for "omvendt forældrekøb".

Hvorfor forældrekøb?

I dag er det ofte forældrenes argument, at de vil sikre deres barn et trygt og praktisk hjem under og efter studierne. For mange unge kan det - uden de rette kontakter - være både svært at komme ind og dyrt at bo til leje i de større byer.Det kan også være, når de voksne børn køber en lejlighed, som de lejer ud til deres mor eller far. Det kaldes i daglig tale for "omvendt forældrekøb".

Hvis man alligevel er heldig, så er det sjældent et loftsværelse med fælles toilet og tekøkken, man går og drømmer om. Eller et kælderværelse i en villa i forstaden. Unge i dag vil bo centralt i forhold til by og studierne, og de vil bo godt.

I forhold til at leje en bolig i forbindelse med studierne, kan det ofte bedre betale sig at foretage et forældrekøb. Det skyldes den nuværende meget lave rente og attraktive boligpriser. Gør jer selv den tjeneste at få beregnet, hvad det vil koste at eje fremfor at leje en lejlighed til barnet.

Kort fortalt er forældrekøb:

  1. Forældrene køber en lejlighed
  2. Forældrene udlejer denne lejlighed til deres barn
  3. Forældrene får en skattefordel

Hvad koster forældrekøb?

Der er nogle skattemæssige fordele, som gør det attraktivt at investere i et forældrekøb. Det kan du læse mere om under menupunktet, 'hvad koster forældrekøb?'

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info