Toften 14, Høruphav, 6470 Sydals

189 m2 villa

Kontant 2.295.000 kr.

To boliger i ét og samme køb! Gode muligheder for flexboligstatus


Attraktiv beliggenhed i det gamle fiskerleje - nabo til skov og tæt på vandet

Anvendelig til mange formål f.eks. Forældre/teenagere, - Voksne/pensionistforældre, Bed and Breakfast, AirB&B, - Familiebesøg

Ønsker man at benytte ejendommen som flexbolig, kan oplysninger søges her: https://sonderborgkommune.dk/flexbolig. 

Sådan beskriver sælger sin ejendom: En stribe af fuldmånens skær lyser op i vores rum I nat er her også dejligt stille, selvom vinduet er åbent. Sangsvanerne synger så smukt og afdæmpet på fjorden, og uglen tuder stadig forsigtigt, efter at spættens banken var hørt op før sovetid. I morgengryet oplever vi, at fuglene hygger sig i Præsteskoven lige uden for vinduet, og da vi sidder ved morgenkaffen kommer egernet igen forbi Forhåbentlig kan det huske, hvor foderet er gemt Vores udsigt over fjorden giver os ny energi, og netop nu sejler en lille fiskerbåd og et sejlskib med kurs mod havnen nedenfor. Den lille lukkede vej til huset næsten oppe på toppen giver stilhed og frihed, og det smukke bindingsværkshus passer, som det altid har gjort, godt ind her i fiskerlejet. 

Dette hus, som er gennemrenoveret og har bevaret al særpræg og charme, har ligget her siden 1777, og det er stadig et trygt og godt hjem. Gæs, rovfugle og alle de andre trækfugle flyver i flotte formationer på deres trækrute lige over vores hoveder, og fugleungerne pipper sultne i de små redekasser ude i den lukkede solgård, hvor der er læ, sol og ugenert, - både for fuglene og os. 

Det er let for os at købe ind. Vi kan gå til byen gennem Præsteskoven lige uden for huset, og blot ad den lille vej til Brugsen med egen bager eller Rema Apoteket kan vi besøge med det samme, og tandlægen eller lægen kan vi også nå til fods, eller evt. på cykel. Vi går tit en lille tur ad de små snoede gadeforløb med de gamle fiskerhuse, eller vi går til vandet lige neden for eller ved havnen, og bibliotek og kulturcenter ”Knøs” Gård nyder vi at besøge, - et dejligt sted at komme med foredrag og andre arrangementer. Skolebørnene fra 0.-9..Klasse møder vi ofte på den sikre skolevej til Hørup Central Skole. 

Den berømte Gendarmsti går forbi lige neden for ved Høruphav Havn, så vi kan vælge, om vi vil gå et stykke ad den hyggelig Gendarmsti, eller om vi fra havnen vil gå en tur på vores smukke og unikke naturområde ”Trillen”. 


Sønderborg oplever vi tit, for der er kun 7 km med oplyst cykelsti hele vejen.
Men tilbage til dét, som det hele drejer sig om, nemlig den idylliske ejendom, som titter frem i landskabet med bindingsværk, stråtag og rødmalede sprossevinduer, og som består af et charmerende bondehus på 114 m2 og et baghus med en anneksbolig på 75 m2 samt en garage og et opvarmet disponibelt rum med vandinstallation.

Bondehuset kan om få år fejre 250-års fødselsdag, så det er et unikt hus med skæve vinkler, rustikke bjælker og mængder af enestående charme, man træder ind i. Samtidig er huset i god stand takket være en totalrenovering i 1990’erne. Stråtaget er fra 1997, bindingsværket i egetræ er udskiftet og rygningen har ca. 5 år på bagen. Kvadratmeterantallet lyder på 114, og selvom det umiddelbart ikke lyder af meget, giver det hverken mere eller mindre end præcis dét, man har brug for i hverdagen. 

Lad os starte rundvisningen i stueplan, hvor opholdsrummet samler køkkenalrum og stue i åben forbindelse. Vandskuret murværk og rustikke loftbjælker skaber en charmerende, landlig stemning, der understreges yderligere af de sirligt dekorerede vitrineskabe, som er indbygget i væggen. Stuen har et flot lysindfald fra de mange sprossevinduer mod syd. 

Køkkenet har fine elementer i mørkt, hårdt træ og eksponerede hylder i stedet for underskabe, så køkkenredskaberne er lige ved hånden. Husets badeværelse matcher køkkenets design med vandskurede vægge og mørkt træ. Her er en god muret bruseniche samt hylder til håndklæder.
Inden vi bevæger os op på 1. sal, vil vi lige nævne entreen, som er et lyst, indbydende rum. Bemærk særligt den smukke dør til badeværelset. 

Førstesalen har lofter til kip med fritliggende spær og flotte vinduesudskæringer, der minder om, at vi befinder os i et stråtækt hus. Heroppe er der to værelser, hvoraf den ene er blevet anvendt som udsigtsstue. Det er nemlig herfra man kan se vandet. 

Fra bondehuset er der adgang til en lille, fin og ugeneret solgård.
Det tilhørende baghus består af en anneksbolig med 75 m2 bolig samt en afdeling med garage og et disponibelt rum anvendeligt til f.eks. værksted. Anneksboligen byder på en lys og venlig stue, et køkken, to værelser og et pænt badeværelse.
Denne ejendom fremstår også i en fin stand med et nyere tag i listet tagpap. Anneksboligen er omgivet af sin egen have. 

Nuværende ejer har anvendt anneksboligen til mange forskellige formål gennem årene. I en periode har det været anvendt som ekstra boligkvadratmeter i det daglige, til gæsteovernatning og til udlejning som fast bolig og til Airbnb til overnattende turister, der besøger området for at vandre på Gendarmstien eller spise gourmetmad på Hotel Baltic. 

Der er desuden fælles grusbelagt gårdsplads med god plads til 2-3 biler. P-plads i forbindelse med sin egen bolig er en mangelvare i fiskerlejet, så her adskiller denne ejendom sig også fra de øvrige ejendomme.


Her får du kort fortalt en spændende og også meget charmerende ejendom med et utal af anvendelsesmuligheder og en smuk, og meget attraktiv beliggenhed!

6Antal rum
1777Byggeår
2Antal toiletter
710 m2Grundareal

Økonomi

Kontantpris

2.295.000 kr.

Ejerudgift pr. måned

3.475 kr.

Udbetaling

115.000 kr.

Brutto / Netto ekskl. ejerudgift

13,254 / 10.533 kr.

Tjek boliglån

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Merete Lund Brock
home Sønderborg

Indehaver, Ejendomsmægler MDE

melb@home.dk

74426575

74426575