Storegade 6 + Søndergade 8, 6270 Tønder

589 m2 villa

Kontant 6.500.000 kr.

Smuk arkitektonisk historisk ejendom, der sjældent udbydes til salg.


Indeholdende flere erhvervslejemål og 5 lejligheder!

I hjertet af Tønder by og med bedste beliggenhed på gågaden sælges denne spændende og absolut charmerende ejendom. Ejendommen er oprindelig opført i 1900/1932 og består af 2 sammenbyggede bygningssæt med adresserne Søndergade 8 og Storegade 6, hvor sidstnævnte er ejendommen med facade mod gågaden.
Storegade 6, Tønder
Ejendommen indeholder i hovedtræk 2 erhvervslejemål på 180 kvm i stueplan, hvoraf begge er udlejet med årlig lejeindtægt på 183.500 kr. Derudover er der på såvel 1. sal, 2. sal og tagetagen indrettet i alt 4 lejligheder, der alle fremstår i yderst pæn og velholdt stand. Yderligere har ejendommen en tør kælder med flere disponible kælderrum (ej registreret til beboelse i BBR). Her kan specielt fremhæves flotte gamle trægulve, gamle franske døre, pudset lofter og vægge, god loftshøjde og ikke mindst en rigtig god ruminddeling. Lejlighederne er af varierende størrelser, hvor herskabslejligheden på 180 m2 er den største. Bygningen fremstår med ydervægge i røde mursten, smuk kampestenssokkel og tagdækning i tegl. Bevaringsmæssig værdi 4.
Søndergade 8, Tønder
Ejendommen er sammenbygget med Storegade 6, men kan deles i to særskilte ejendomme. Der er adgang til bygningen såvel fra Søndergade som fra Storegade. Stueplan har tidligere huset Tønder Bogtrykkeri, der blev grundlagt i 1876 af Gustav Rothe og senere overtaget af sønnen Sigismund Rothe i 1909. Siden lukningen af bogtrykkeriet har lokalerne gennemgået en renovering. De 207 kvm erhvervsareal i stueplan bliver i dag brugt til destilleri og galleri med dejligt lysindfald samt oven-lysvinduer, som er opdelt med bl.a. toiletfaciliteter (se plantegning). Derudover er der i trappehuset to kontorlokaler + et toilet. På 1. sal er indrettet en stor lejlighed i 2 plan på ca. 120 m2. Også her oser der af sjæl og stemning med flotte trægulve, god ruminddeling og ikke mindst smukke gamle fyldningsdøre. I husets tagetage er indrettet flere disponible rum med synlige bjælker (ej registreret til beboelse i BBR). Bygningen fremstår med pudset ydervægge og tagdækning er pap.Bevaringsmæssig værdi 5.
Udvendigt
Til ejendommen hører et hyggelig brostensbelagt gårdmiljø med toiletfaciliteter, hvor halvdelen er lejet ud til destilleriet samt til lejligheden i Søndergade 8, og den anden halvdel til lejerne i Storegade 6, og som indbyder til hygge og udendørs ophold. Der er adgang til ejendommen fra såvel Søndergade som fra Storegade. Ejendommen er centralt beliggende på gågaden ved det store torv, der hvert år danner rammen om såvel det store julemarked, musiktorv ved den store Tønder Festival som andre tilbagevendende aktiviteter. 

16Antal rum
1920Ombygget
9Antal toiletter
684 m2Grundareal

Økonomi

Kontantpris

6.500.000 kr.

Ejerudgift pr. måned

7.163 kr.

Udbetaling

325.000 kr.

Brutto / Netto ekskl. ejerudgift

37,259 / 29.664 kr.

Tjek boliglån

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Allan Nielsen
home Tønder

Indehaver, Ejendomsmægler MDE

alnie@home.dk

74726270

74726270