Købsaftale underskrevet

Kongevej 70, 6400 Sønderborg

350 m2 villa

Kontant 6.495.000 kr.

Markant kongevejsvilla med et væld af smukke rum


Smukt renoveret fra kælder til kvist med stor kyndighed og sans for detaljen

Kongevejsvilla fra 1908 beliggende i den sydlige del af Kongevej, som man med rette kan sige indeholder nogle af Sønderborgs flotteste og mest pompøse villaer. 

Villaen ligger som én af de første villaer syd for Østergade på solsiden af Kongevej tæt på bymidten, Statsskolen og Ahlmannskolen og med 500 meter til Strandpromenaden og vandet. 

Kongevej er én af de fineste gader i byen. Oprindelig døbt Kaiser Wilhelms Allée og bebygget især i de to første årtier i det 20. århundrede som ”højborgerligt villakvarter”. 

Kongevej 70 er fra det første årti og opført i tysk Jugendstil, der var den hotteste arkitektoniske byggestil for perioden, og som har sat sit præg mange steder i byen. 

Villaens iøjefaldende karaktertræk er den udtryksfulde tagflade med de traditionsrige dobbeltmulde falstagsten, de forskelligartede og dekorerede vinduespartier og det fantastisk smukke og særprægede zinkarbejde med zinktagrender med drueknæ og udspydere formet som slangehoveder, små spir og kvistindramninger. 

Villaen har gennemgået en omfattende renovering og modernisering i 2013. Arbejdet er udført til bunds og gennemført med stor kyndighed, høj håndværksmæssig kvalitet og med en sjælden fin sans for arkitektoniske og indretningsmæssige detaljer. Nuværende ejer har i 2021 sammenlagt rum i stueplan, og fået optimeret  opholdsmiljøet yderligere. 

Villaen ligger trukket frem på grunden med et fint kig op og ned af Kongevej, og med en stor solfyldt baghave. Modsat mange andre af de store villaer på Kongevej, er der en fin forbindelse mellem boligen og haven fra såvel stueplan som 1. sal. 

Villaen byder på 350 m2 bolig indrettet i tre plan og med 60 m2 kælder. I forbindelse med renoveringen i 2013 er der gjort forberedelser til, at villaen kan opdeles i to, evt. tre separate lejligheder. Villaen har tegltag med fast undertag, facader i røde mursten med eftergåede fuger, halvt restaurerede vinduer med nyere forsatsrammer, hvor de originale ruder med spil og små blærer overvejende har kunnet bevares samt tre/aluminiums vinduer med trelags glas, zinktagrender og tagnedløb, renoverede inddækkede kviste og renoverede træudskæringer. 

Der er indgang til villaen fra såvel nordsiden som østsiden. Den nordlige indgang fungerer som den daglige indgang, og den østlige indgang som hovedindgang til gæster mv. For- og baghave er adskilt til hver side med døre, der kan aflåses. 

Indvendig præsenterer villaen sig som en helt ekstraordinær bolig med stor wauw-effekt. Alt er lavet lige fra installationer til gulve, vægge og lofter. 

Byd velkommen i hovedentréen med gæstetoilet, dør til haven og trappe til et stort køkken alrum. 

Køkken alrummet er højloftet og ligger hævet over gadeniveau med store, smukke vinduespartier mod gaden og vestvendt vindue mod haven. Et stort, smukt rum, der yderligere prydes at et opvarmet flisegulv i Jugendstil, loft med stuk og flotte dobbelte døre. 

Fra køkken alrummet træder man ind i et sydvestvendt stue. Fra stuen er der adgang til de fleste af rummene i stueplan, og herfra er der vestvendt udgang til haven. 

Mod nordøst ligger et rummeligt værelse. 

Mod vest er der adgang til et praktisk bryggers og garderoberum. Herfra er der adgang til en super lækkert badeværelse smagfuldt indrettet med mosaik og jugendstil fliser. 

Fra mellemgangen er der endvidere forbindelse til baggangen, et smukt hallmiljø, der forbinder etagerne. 

1. sal byder på et forrum, der fordeler et stort dobbeltværelse med masser af vinduer og et lækkert garderobeskab, et nordøstvendt værelse, et sydvendt værelse med bevaret skabsvæg, et vestvendt værelse med adgang til altan med trappe til haven og et badeværelse med bruseniche. Alle rum har hvert sit særpræg. 

2. sal byder på en yderst charmerende etage med et forrum, et toilet og tre hyggelige og særprægede værelser, hvor det ene værelse er ekstraordinært stort, og har masser af lysindfald fra ikke mindre end 6 gavl- og tagvinduer. Alle gulve er nylagte hvidolierede fyrretræs gulve. 

Kælderen er ekstrafunderet og fugtspærret og byder på et vaskerum med separat tørreplads og bruser, et disponibelt rum/teknikrum og et klinkebelagt multirum. 

Den lukkede baghave er nyanlagt af nuværende ejer, og opdelt i fine haverum, indrammet af hæk og beplantet med høje træer. Haven er orienteret mod syd og vest med fine solforhold hele dagen.

En markant villa i særklasse, der henvender sig til den pladskrævende familie, der ønsker en velbeliggende og unik villa renoveret i høj håndværksmæssig standard, og som tillige er forberedt til opdeling i to eller tre lejligheder.

1908
Byggeår
10
Antal rum
4
Antal badeværelser
836 m2
Grundareal

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Merete Lund Brock
home Sønderborg

Indehaver, Ejendomsmægler MDE

melb@home.dk

74426575

74426575