Horsensvej 649, 7120 Vejle Øst

250 m2 villa

Kontant 1.995.000 kr.

Engum Mølle -


Liebhaverejendom med historisk vingesus

Her får du nu muligheden for at erhverve dig Engum Mølle, som er en helt speciel ejendom i liebhaver-klassen. Her er en fantastisk historie. Boligen er løbende ombygget med respekt for den oprindelige mølle, og der er god plads ude og inde og meget mere. Boligen skal ses, opleves og fornemmes. Denne unikke bolig har en funktionel indretning, hvor mulighederne er mange, og hvor boligen kan tilpasses købers behov. Møllen er med flere gode inddelinger og niveauer, hvilket gør boligen fleksibel til fx teenageafdeling, liberalt erhverv eller den store familie. Møllen fremstår indflytningsklar, og ord alene kan slet ikke beskrive denne skønne ejendom retfærdigt. Den skal ses og "mærkes"  for at få den fulde oplevelse af både Møllen og omgivelserne.

Ejendommen er beliggende i grønne omgivelser, og stadig med kort afstand til Vejle centrum og ikke mindst motorvejsnettet. Den ligger harmonisk på grunden, således at udsigten kan nydes både inde og ude. Her er charmen og sjælen bevaret, og fortidens historie giver denne perle det unikke ved denne flotte ejendom. Ejendommen er omkranset af en hyggelig gårdsplads og et fantastisk sydvestvendt haveanlæg, hvor solen kan nydes hele dagen. Haven har flere gode hyggekroge og nogle dejlige terrasseområder.
Her leves livet på landet og alligevel tæt på hverdagens fornødenheder for familien, der bare ønsker sig god plads, tæt til skole, indkøb og motorvej –eller til liberalt erhverv, praksis for psykolog el. lign, atelier for kunstner, kursusvirksomhed mm., idet der bag møllen er en ældre staldbygning på 160 kvadratmeter, som kan ombygges til flere spændende formål. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser.

Boligen er på i alt 250 kvadratmeter. Hertil kommer en havestue på 42 kvadratmeter ud mod haven. Grunden er på ca. 4727 kvadratmeter og udlagt i græs, buske og træer. Her er rigelig plads til boldspil og leg. Der er en fantastisk opkørsel til møllen og en god gårdsplads bagved møllen.
Engum Mølle er løbende restaureret og fremstår i dag som en moderne beboelse med den charme, det er at have en fortid som vindmølle. Således er indgangspartiet bevaret, og hoveddøren er isat den gamle indkørsel til møllen. I 1988-89 er der isat nye vinduer og døre, og møllen fik her nyt tag. I halvfemserne fortsatte nye ejere renoveringen og installerede solvarmeanlæg og et nyt badeværelse. 
I 2006 tog en nye ejer fat på en gennemgribende malerentreprise, der omfattede både facade, vinduer og døre –stilen blev gjort mere moderne, og varmepumper blev monteret. Der er i dag en coaching- og terapivirksomhed, samt privatbolig i ejendommen. Møllens top og vinger blev fjernet efter 2. verdenskrig, og møllen fremstår nu som en moderne bolig i 3 etager. 

De 80 cm tykke mure indrammer de buede vinduer smukt og særpræget. Underetagen rummer entre med trappe til 1. sal, stor stue i vinkel, landkøkken med spiseplads, badeværelse, stort bryggers og et børneværelse/gæsteværelse. 

1. salen er med repos med arbejdsplads og trappe til 2. sal, stue, soveværelse og børneværelse. 2. salen er et stemningsfyldt åbent rum med blotlagte bjælker. Her er plads til forsk. aktiviteter for store og små –eller atelier for kunstneriske udfoldelser. Lyset og udsigten gør rummet spændende og unikt.

Kontakt home allerede i dag for en fremvisning af denne perle.


FAKTUELLE OPLYSNINGER


  5.5 km.    til Bilka, Vejle
  10 km. til Vejle Midtby
  20 km. til Horsens

 1.8 km. til Engum
             - Skole med de 7. første klassetrin.
               Værdi ord er Ordentlighed, tryghed, høj faglighed og fællesskab.
              -Vuggestue, børnehave og SFO ordning.
              -Ungdoms og Idrætsforening.

 4.0 km. til Hedensted.
              - Alt i indkøbsmuligheder.
              - Moderne rideskole
              - 18 hullers golfbane

 4.5 km. til Ulbæk
               -store rekreative områder omkring Vejle Fjord.

 4.0 km. til Motorvejsafkørsel mod Nord og Syd.

 20 meter til offentlig transport mod Vejle.

Dokumenteret varmeforbrug incl. husholdningsel kr. 35.676,17.
1860
Byggeår
6
Antal rum
4727 m2
Grundareal

Økonomi

Kontantpris

1.995.000 kr.

Ejerudgift pr. måned

2.711 kr.

Udbetaling

100.000 kr.

Brutto / Netto ekskl. ejerudgift

12,293 / 9.841 kr.

Tjek boliglån

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Gitte Holbech
home Hedensted - Løsning

Daglig leder, Ejendomsmægler MDE og Valuar

gihol@home.dk

76432800

76432800