Toften 14+14A, Høruphav, 6470 Sydals

189 m2 villa

Kontant 2.630.000 kr.

Smukt bindingsværkshus på 114 kvm med selvstændig anneksbolig på 75 kvm


Attraktiv beliggenhed i det gamle fiskerleje - nabo til skov og tæt på vandet

I det attraktive fiskerleje i Høruphav med få skridt til Præsteskoven og stranden venter denne spændende ejendom på at begejstre dig og din familie. Ejendommen består af et charmerende bondehus på 114 m2 og et baghus med en anneksbolig på 75 m2. Baghuset byder desuden på en garage og et opvarmet disponibelt rum med vandinstallation.

Ejendommen ligger på en blind vejstrækning, som ender ved vandet. Der er således få minutters gang til vandet, og fra grunden og især fra bondehusets 1. sal er der et dejligt kig til Hørup Hav.

Fiskerlejet i Høruphav er et meget idyllisk og eftertragtet område med små, snoede gadeforløb og kønne, gamle fiskerhuse. Der er  blot 7 km til Sønderborg med oplyst cykelsti hele vejen. Fra ejendommen er der gåafstand til alle dagligdagsfaciliter, og byen byder udover et fint indkøbstorv med bl.a. SuperBrugsen og Rema på en smukt beliggende lystbådehavn, Hotel Baltic og "Knøs´ Gård, der fungerer som bibliotek og kulturcenter, hvor der afholdes forskellige arrangementer og foredrag. Fra adressen er der endvidere sikker skolevej til Hørup Central Skole som går fra 0-9. klasse.

Men tilbage til dét, som det hele drejer sig om. Nemlig den idylliske ejendom, hvor bondehuset titter frem i landskabet med bindingsværk, stråtag og rødmalede sprossevinduer. Bondehuset kan om få år fejre 250-års fødselsdag, så det er et unikt hus med skæve vinkler, rustikke bjælker og mængder af enestående charme, man træder ind i. Samtidig er huset i god stand takket være en totalrenovering omkring årtusindeskiftet. Stråtaget er fra 1997, bindingsværket i egetræ er udskiftet og rygningen har ca. 5 år på bagen.
Kvadratmeterantallet lyder på 114, og selvom det umiddelbart ikke lyder af meget, giver det hverken mere eller mindre end præcis dét, man har brug for i hverdagen.
Lad os starte rundvisningen i stueplan, hvor opholdsrummet samler køkkenalrum og stue i åben forbindelse. Vandskuret murværk og rustikke loftbjælker skaber en charmerende, landlig stemning, der understreges yderligere af de sirligt dekorerede vitrineskabe, som er indbygget i væggen. Stuen har et flot lysindfald fra de mange sprossevinduer mod syd. 

Køkkenet har fine elementer i mørkt, hårdt træ og eksponerede hylder i stedet for underskabe, så køkkenredskaberne er lige ved hånden.
Husets badeværelse matcher køkkenets design med vandskurede vægge og mørkt træ. Her er en god muret bruseniche samt hylder til håndklæder.
Inden vi bevæger os op på 1. sal, vil vi lige nævne entreen, som er et lyst, indbydende rum. Bemærk særligt den smukke dør til badeværelset.

Førstesalen har lofter til kip med fritliggende spær og flotte vinduesudskæringer, der minder om, at vi befinder os i et stråtækt hus. Heroppe er der to værelser, hvoraf den ene er blevet anvendt som udsigtsstue. Det er nemlig herfra man kan se vandet.

Fra bondehuset er der adgang til en lille, fin og ugeneret solgård.
Det tilhørende baghus består af en anneksbolig med 75 m2 bolig samt en afdeling med garage og et disponibelt rum anvendeligt til f.eks. værksted. Denne ejendom fremstår også i en fin stand med et nyere tag i listet tagpap.

Nuværende ejer har anvendt anneksboligen til mange forskellige formål gennem årene. I en periode har det været anvendt som ekstra boligkvadratmeter i det daglige, til gæsteovernatning og til udlejning som fast bolig og til Airbnb til overnattende turister, der besøger området for at vandre på Gendarmstien eller spise gourmetmad på Hotel Baltic.

Anneksboligen byder på en lys og venlig stue, et køkken, to værelser og et pænt badeværelse.

Anneksboligen er omgivet af sin egen have.

Der er desuden fælles grusbelagt gårdsplads med god plads til 2-3 biler. P-plads i forbindelse med sin egen bolig er en mangelvare i fiskerlejet, så her adskiller denne ejendom sig også fra de øvrige ejendomme.
Her får du kort fortalt en spændende og også meget charmerende ejendom med et utal af anvendelsesmuligheder og en smuk, og meget attraktiv beliggenhed!

Økonomi

Kontantpris

2.630.000 kr.

Ejerudgift pr. måned

2.981 kr.

Udbetaling

135.000 kr.

Brutto / Netto ekskl. ejerudgift

16,263 / 12.713 kr.

Tjek boliglån

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Merete Lund Brock
home Sønderborg

Indehaver, Ejendomsmægler MDE

melb@home.dk

40417747

40417747

74426575

74426575