home Husprisindeks 1. kvartal 2019

Priserne steg i 1. kvartal. Huspriserne op i 3 af 5 regioner trods færre handler

9. maj 2019

Resumé: Huspriserne steg i tre af fem regioner

homes husprisindeks for hele landet viser, at huspriserne på landsplan faldt med 0,4 procent fra februar til marts, når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit (sæsonkorrigeret).

Med tallene for marts har vi overblik over hele 1. kvartal. Huspriserne faldt med 0,5 procent fra 4. kvartal 2018 til 1. kvartal 2019 (sæsonkorrigeret).

Over det seneste år er priserne steget med 2,2 procent.

Faldet det seneste kvartal er dog primært drevet af et stort fald i huspriserne i Region Nordjylland, hvor vi normalt ser store udsving på grund af større statistisk usikkerhed.

Over det seneste år har der været stigende huspriser i alle øvrige regioner, og Region Hovedstaden har haft den største stigning på 5,6 procent.

Antallet af solgte huse faldt 2,6 procent fra 4. kvartal til 1. kvartal (sæsonkorrigeret).

Sammenlignet med for et år siden blev der i 1. kvartal solgt hele 7,4 procent færre huse (sæsonkorrigeret). Uden sæsonkorrektion er det faktiske antal af handler det samme som sidste år.

Huspriserne steg i 1. kvartal selv om der var lidt færre handler

homes husprisindeks viser, at priserne på landsplan faldt med 0,4 procent fra februar til marts (sæsonkorrigeret) – målt som et tremåneders gennemsnit.

Med tallet for marts har vi overblik over udviklingen i hele 1. kvartal. Handelspriserne var i gennemsnit 0,5 procent lavere på énfamiliehuse i 1. kvartal på landsplan (sæsonkorrigeret) i forhold til 4. kvartal.

Huspriserne har det sidste halve år ligget på samme niveau eller lige under december 2006, hvor huspriserne toppede. Prisen på et gennemsnitligt parcelhus var i 4. kvartal 2.110.000 kr., hvilket altså er 20.000 kroner under prisen i slutningen af 2006.

Handelsaktiviteten faldt i 1. kvartal. Således faldt homes salgsindeks med 2,6 procent fra 4. kvartal 2018 til 1. kvartal 2019 (sæsonkorrigeret). Ser vi på året som helhed, lå antallet af hushandler i 1. kvartal 2019 7,4 procent under samme periode sidste år (sæsonkorrigeret). Hvis man ikke tager højde for almindelige sæsonkorrektion, er det faktiske antal af handler det samme som sidste år.

Udviklingen i regionerne

Vender vi blikket mod den regionale udvikling, viser homes regionale prisindeks, at prisfaldet på landsplan i 1. kvartal 2019 var drevet af tilbagegang i Nordjylland, samt et lille fald i Region Syddanmark.

Priserne steg samtidig i de tre andre regioner. Den største stigning fandt sted i Region Sjælland, hvor huspriserne steg med 2,3 procent sammenlignet med 4. kvartal 2018.

Betragter man udviklingen over året, altså fra 1. kvartal 2018 til 1. kvartal 2019, var der prisstigninger i alle landets regioner på nær Region Nordjylland. Huspriserne steg mest i Region Hovedstaden med hele 5,6 procent i 2019 – efterfulgt af Region Midtjylland, hvor priserne steg med 4,2 procent.

Region Nordjylland skiller sig væsentligt ud fra de andre regioner ved at falde med hele 8,8 procent.

Kilde: home/Danske Bank

Se hele homes Husprisindeks 1. kvartal 2019 her (PDF)

Se også homes Ejerlejlighedprisindeks 1. kvartal 2019 her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!