home Husprisindeks kvartalsfokus 2018

Huspriserne giver lejlighederne baghjul og er steget i alle regioner - måske for hurtigt for nogle købere? Hussalget stoppede en smule op i september

24. oktober 2018

Husmarkedet: Hushandlerne tog et dyk i 3. kvartal – priserne hoppede markant frem.

Det er en stor prisstigning, vi har set for husene over sommeren og ind i efteråret. Alene fra august til september 1,3 % på landsplan. Det seneste kvartal er den på 2,9 %.

På årsplan er huspriserne kravlet hele 4,6 % op. Lejlighederne får baghjul. Det er den nye virkelighed.

Det kan ses som et lille svaghedstegn, at handelsaktiviteten er faldet på det seneste. Homes salgsindeks viser, at der er solgt 1,4 % færre huse fra 2. kvt. 2018 til 3. kvt. 2018 (sæsonkorrigeret). Dermed er handelsaktiviteten 4,2 % lavere end i 3. kvartal 2017.

2018 ligger i antal handler fortsat over 2017 for hele året, og det er det bedste salg i årtiet. Men de seneste takter viser, at det måske er gået vel hurtigt med priserne rundt omkring i landet, og det kan holde køberne ude nogle steder. Basis for køberne er nu fortsat på plads; renten er lav, jobsituationen god og budgetkontoen i plus.

Plusser i huspriserne i alle regioner

I kvartalsfokus har vi også de regionale priser med. Det regionale husprisindekset viser, at prisstigningen på landsplan i 3. kvartal var drevet af højere priser i hele landet. 

I Region Midtjylland steg priserne mindst med 1,9 %, og de steg mest i Region Syddanmark med 3,9 % fra 2. kvartal til 3. kvartal. I Region Hovedstaden og Region Sjælland voksede priserne med stort set det samme henholdsvis 3,3 og 3,2 %. I Region Nordjylland er priserne steget med 2,7 % i 3. kvartal.

Over det seneste år er priserne steget lidt forskelligt i regionerne med den største fremgang i Region Nordjylland, hvor priserne er steget med 10,5 %. I Region Hovedstaden er priserne oppe med 6,6 %. I de øvrige regioner har fremgangen også været solid, men dog noget mindre – mindst i Region Syddanmark med 1,0 % det seneste år.

HUSE - homes kvartalsfokus: Stor stigning i huspriserne i 3. kvartal

  • homes prisindeks for hele landet viser, at huspriserne på landsplan steg med 1,3 % fra august til september, når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit (sæsonkorrigeret).
  • Med tallene for september har vi overblik over hele 3. kvartal. Huspriserne steg med 2,9 % fra 2. kvartal 2018 til 3. kvartal 2018 (sæsonkorrigereret)
  • Sammenlignet med sidste år lå priserne 4,6 % højere i 3. kvartal
  • Prisstigningerne det seneste år er drevet af højere priser over hele landet, hvor den største fremgang er i Region Nordjylland, hvor priserne stiger med 10,5 %.
  • Antallet af solgte huse faldt 1,4 % fra 2. kvartal til 3. kvartal (sæsonkorrigereret), og sammenlignet med for et år siden blev der i 3. kvartal solgt 4,2 % færre huse.

Se hele homes Husprisindeks kvartalsfokus 2018 her (PDF)

Se også homes Ejerlejlighedsprisindeks kvartalsfokus 2018 her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!