Menu

home Husprisindeks januar 2017

Husene matcher lejlighedernes prishop – solid start på ’17

14. februar 2017

FAKTA: home husprisindeks: Priserne steg 0,6 % i januar

  • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 0,6 % fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Det er fjerde måned i træk med stigende priser. Sammenlignet med januar 2016 lå huspriserne 8,1 % højere.
  • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i januar 7,7 % lavere.
  • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i januar 1.970.000 kr.
  • De reale huspriser, der måler, hvor meget hurtigere eller langsommere huspriserne vokser end forbrugerpriserne generelt, steg med 0,4 % fra december til januar. De reale huspriser er 20,9 % lavere, end da de toppede før finans-krisen.

Kommentarer fra relationschef Mads Ellegaard i home:

Hussælgerne er kommet rigtig godt i gang med boligåret 2017. Salgspriserne steg med 0,6 % fra december til januar, viser husprisindekset fra home og Danske Bank.
Det er fjerde måned i streg med stigende huspriser på landsplan – og det har samlet set rykket huspriserne markante 8,1 % på et år. Det er omtrent et par procent-længder mere end for lejlighederne, der er steget med 6,6 % på et år ifølge homes tal.

”Det er pæne stigninger, og huspriserne er også steget noget mere end forbrugerpriserne over det seneste år. Sådan har det været længe for lejlighederne, men det nyt, at vi nu ser det så klart for husene, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Husene har altså vundet noget af det tabte. Et gennemsnitshus sælger nu til 1.970.000 kr., men det er fortsat 160.000 kr. mindre end på toppen i 2006. Det svarer til 7,7 % lavere. Men regnes inflationen med, altså prisudviklingen i vores samfund, er der fortsat 20,9 % til tidligere tiders værdier.

”Vi har altså markant bedre råd til at købe et hus i dag, og vi kan låne til markant lavere renter end dengang, ” siger Mads Ellegaard.

”Boligåret 2017 har fået en ’rullestart’ med stigende priser på både lejligheder og huse – og flere på fremvisning. Fremvisningerne er boligmarkedets barometer; det giver os et godt fingerpeg om, hvordan handelsaktiviteten bliver de kommende måneder, og her er både huse og lejligheder altså kommet godt ud af startblokkene, ” siger Mads Ellegaard.

Fremgangen ligger godt i tråd med den optimisme blandt danskerne, vi blandt andet har set afspejlet i det seneste forbrugertillidsindeks, som tog et pænt hop op fra december til januar. På den baggrund forventer vi i home de kommende par måneder et godt salg af huse og lejligheder. Ifølge den seneste Greens-måling ifølge Børsen tror 61 % af danskerne på stigende boligpriser i 2017.

Se hele homes Husprisindeks januar 2017 her

Se homes Ejerlejlighedsprisindeks januar 2017 her 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!