Menu

home Husprisindeks august 2017

Fald i priserne for anden måned – men ingen rynkede øjenbryn

13. september 2017

Kommentar til home prisindeks for august, relationschef i Home Mads Ellegaard:

For anden måned i træk faldt huspriserne på landsplan ifølge home husprisindeks. Faldet var 1,0 % fra juli til august, så den gennemsnitlige kvadratmeterpris nu er 14.450 kr., men sammenlignet med august 2016 lå salgspriserne på huse/rækkehuse i august 7,0 % højere.

De højere priser end for et år siden understøttes af flere handler, oplyser Home på basis af egne salgstal. Salget af huse i home lå i august ca. 9 % højere end i august sidste år og år til dato er hussalget ca. 8 % oppe.

”Prisudviklingen kommer ikke ud af det blå, men på baggrund af et øget salg. Efterspørgslen på huse er stor og bredt funderet i hele landet, og der er færre huse at vælge imellem, hvilket er med til at presse priserne op,” siger relationschef i home Mads Ellegaard.

Huspriserne faldt også en anelse i juli, men to måneder med prisfald giver ikke rynkede øjenbryn hos home-chefen.

”Vores seneste fremvisningsindeks, viser, at der er et stigende antal fremvisninger, så det lover godt for efterspørgslen og salget de kommende måneder,” siger Mads Ellegaard.

Han forklarer, at de seneste måneders fald i salgspriserne faktisk kan være udtryk for, at der nu er fremgang i hushandlen i hele landet – ikke bare i storbyerne.

”Der er kommet mere gang i salget af huse uden for de større byer. Det betyder, at der nu bliver solgt flere af de huse til lidt lavere priser, hvilket trækker ned i den gennemsnitlige salgspris. Det er på ingen måde udtryk for, at salgspriserne på huse generelt er på vej ned,” slår han fast.

Husene er fortsat knap 5 % billigere end tilbage i 2006, og målt i reale priser – altså fratrukket inflation – så er priserne over 19 % lavere end dengang.

SOMMERHUSENE er ikke med i homes prisindeks, men markedet er i klar vækst, viser Homes salgstal for august, hvor mæglerne solgte knap 33 % flere sommerhuse end i august sidste år. År til dato er mersalget på 30 %.

”Der er ingen tvivl om, at de nye regler, der giver mulighed for belåning med realkreditlån op til 75 % mod tidligere op til 60 % har haft en effekt på markedet hen over sommeren, lige som det nu også er blevet lettere at anvende sit sommerhus som helårsbolig i pensionisttilværelsen. Det er har aktiveret en ny købergruppe blandt seniorerne,” siger Mads Ellegaard.

Resumé:

Huspriserne faldt for 2. måned i træk

  • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan faldt med 1,0 % fra juli til august (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Udviklingen fra sidste måned, hvor vi så et lille fald, ser dermed ud til at være fortsat i august. Sammenlignet med august 2016 lå huspriserne dog 7,0 % højere.
  • Prisfaldet er formentligt et lille bump på vejen, da vi blandt andet ser en stigende interesse for at se på hus.
  • I forhold til toppen i november 2006 lå huspriserne i august 4,9 % lavere.
  • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i august 2.020.000 kr.
  • De reale huspriser, der måler, hvor meget hurtigere eller langsommere huspriserne vokser end forbrugerpriserne generelt, faldt med 1,0 % fra juli til august – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • De reale huspriser er stadig 19,4 % lavere, end da de toppede før finanskrisen.

Kilde: home/Danske Bank

Se hele home Husprisindeks for august 2017 her (PDF)

Se home Ejerlejlighedsprisindeks for august 2017 her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!