Menu

home Husprisindeks 2. kvartal 2017

Huspriserne er fortsat langt fra toppen - inflationen spiser prisstigninger

14. juli 2017

FAKTA: Fart på huspriserne i 2. kvartal

homes prisindeks for hele landet viser, at boligpriserne i gennemsnit steg med 3,2 % fra 1. kvartal til 2. kvartal i år (sæsonkorrigeret). Denne fremgang var især drevet af stigende priser på Sjælland og i Midtjylland.

  • I samme periode faldt handelsaktiviteten på markedet for huse en smule, men fra et højt niveau (sæsonkorrigeret).
  • Huspriserne på landsplan steg med 0,8 % fra maj til juni, når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit (sæsonkorrigeret). Dermed er huspriserne steget med 5,0 % i løbet af de seneste seks måneder, og sammenlignet med samme tidspunkt sidste år ligger priserne i dag 8,3 % højere.

Kommentarer fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

Både huspriserne og lejlighedspriserne er steget det seneste kvartal og den seneste måned, viser prisindeksene fra home og Danske Bank med handler helt frem tom. juni.

Husene er steget 5 % i pris de seneste seks måneder, og de højere priser følger i kølvandet på en stigende køberinteresse. I juni steg antallet af købere på fremvisning således med 0,9 %, og det indikerer flere handler de kommende måneder.

”Husmarkedet har fået godt fat i 2017, og boligpriserne er steget kraftigt og i gennemsnit med 3,2 % fra 1. kvartal til 2. kvartal i år, og priserne i dag er 8,3 % højere end for et år siden, ” siger Mads Ellegaard.

Få boliger til salg og mange hurtige handler betyder, at ejendomsmæglerne mange steder råber efter at få flere boliger til salg, så der er noget at vise frem. Et faldende udbud og hurtige salg lægger ligeledes et pres på køberne, der skal handle hurtigere – og det betyder, at både udbudspriser og salgspriser er stigende.

Forklaringen på boligoptimismen er især, at danskerne har fået flere penge på lommen de senere år, flere er i job og at køberne kan udnytte de meget lave renter.

Også lejlighedspriserne steg på landsplan fra maj til juni efter fald i to måneder. Månedens stigning trak samlet set også lejlighedspriserne i et plus set over kvartalet.

Huspriserne er fortsat langt fra toppen - inflationen spiser prisstigninger
Husene er steget over 8 % på et år, og krone til krone – i faktiske termer – er huspriserne på landsplan kun 3,4 % under niveauet inden krisen. Men priserne er stadig langt fra i reale termer. Således var huspriserne i 2. kvartal 17,4 % under toppen inden finanskrisen, viser det seneste kvartalsfokus fra home og Danske Bank.

Fremgangen i priserne er det seneste kvartal især drevet af stigende priser på Sjælland og i Midtjylland. Huspriserne i Region Sjælland er gået frem med hele 16 % på et år. Særligt det seneste kvartal er priserne skudt i vejret på Sjælland. I Region Hovedstaden er priserne steget med cirka det halve på et år.

Det store prishop i Region Sjælland står umiddelbart i kontrast til homes Køberbarometer for juli, der viser, at befolkningen i Region Sjælland har mindst mod på boligkøb. I spørgeundersøgelsen svarer kun 9 %, at de har planer om boligkøb det næste halve år, mens det i Region Hovedstaden er 16 %, der svarer, at de har planer om boligkøb.

”Mange boligejere i Region Sjælland lider stadig under finanskrisens efterdønninger med boligværdier, der ligger lavere, end hvad de har købt boligen til, og det ligger en dæmper på flytteplaner og –muligheder. Det betyder til gengæld også, at husene har en attraktiv pris for køberne – særligt dem fra hovedstadsområdet – og interessen ’udefra’ er med til at trække priserne op – og det betyder alt andet lige, at der også vil komme mere gang i de lokale flytninger, ” forklarer relationschef i home Mads Ellegaard.

Se homes husprisindeks for 2. kvartal 2017 her 

Se homes ejerlejlighedsprisindeks for 2. kvartal 2017 her

 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!