Menu

home Fremvisningsindeks september 2016

Stigende interesse fra huskøberne i september

12. oktober 2016

Kommentarer fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

Der er god aktivitet på boligmarkedet, viser nye opgørelser for boligudbuddet og for antallet af fremvisninger, selv om der i længere tid har der hersket usikkerhed om fremtidens boligbeskatning og rentefradraget. Frygten har ellers været, at det kunne påvirke boligmarkedet negativt.

home Fremvisningsindeks for september viser, at flere danskere så på hus. Indekset opgør, hvor mange købere, der var på fremvisning. I september var der 2,2 procent flere huskøbere på fremvisning i september end i august, så den flotte aktivitet forklarer faldet i udbuddet og liggetiderne, som det ses i homes statistik.

”Spørgsmålet er om boligskat optager boligejerne meget, men vores indeks viser altså, at det ikke er noget, der har holdt kommende købere fra at søge hus. Faktisk har vi set en stigende interesse fra huskøberne i september, og det tegner godt for handlerne i efteråret.

I september var der samtidig 58.263 parcelhuse, ejerlejligheder og fritidshuse til salg, hvilket er 794 færre end i august, viser Boligudbudsstatistikken for september.
Der er også falende liggetider på tværs af hele landet. Et parcelhus har således taget 16 færre dage at sælge i 2016 end i 2015, en ejerlejlighed har taget 3 mindre dage og et sommerhus har taget 28 færre dage at sælge i gennemsnit i år i forhold til sidste år.

Regeringen bud på fremtidens boligbeskatningen har været ventet med spænding blandt boligejerne, men de seneste ugers massive debat har altså ikke påvirket huskøberne negativt.

”Den meget lave rente har lige nu en langt større betydning for køberne, fordi de kan finansiere boligkøbet med de historisk lave renter. Med et fastforrentet lån på 1,5-2 % kan de låse ydelsen fast 30 år frem og sikrer sig mod evt. stigende renter i fremtiden,” siger Mads Ellegaard.

For ejerlejlighederne er der sket et lille fald i fremvisningerne på 1,1 % i september, og forslaget om højere boligskatter på særligt lejligheder i de store byer kan påvirke markedet. Men det kan ske i begge retninger, for udsigten til en skatterabat ved køb inden 2020 kan også motivere flere til at fremskynde købet af lejlighed, vurderer home.

”Nu er det vigtigt, at politikerne får skabt ro om boligskatten, og vi håber på en hurtig bred aftale,” lyder det fra Mads Ellegaard fra home.

Se homes fremvisningsindeks for september med grafer og tabeller her

Se alle homes fremvisningsindekser her 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev