Menu

home Fremvisningsindeks september 2016

Stigende interesse fra huskøberne i september

12. oktober 2016

Kommentarer fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

Der er god aktivitet på boligmarkedet, viser nye opgørelser for boligudbuddet og for antallet af fremvisninger, selv om der i længere tid har der hersket usikkerhed om fremtidens boligbeskatning og rentefradraget. Frygten har ellers været, at det kunne påvirke boligmarkedet negativt.

home Fremvisningsindeks for september viser, at flere danskere så på hus. Indekset opgør, hvor mange købere, der var på fremvisning. I september var der 2,2 procent flere huskøbere på fremvisning i september end i august, så den flotte aktivitet forklarer faldet i udbuddet og liggetiderne, som det ses i homes statistik.

”Spørgsmålet er om boligskat optager boligejerne meget, men vores indeks viser altså, at det ikke er noget, der har holdt kommende købere fra at søge hus. Faktisk har vi set en stigende interesse fra huskøberne i september, og det tegner godt for handlerne i efteråret.

I september var der samtidig 58.263 parcelhuse, ejerlejligheder og fritidshuse til salg, hvilket er 794 færre end i august, viser Boligudbudsstatistikken for september.
Der er også falende liggetider på tværs af hele landet. Et parcelhus har således taget 16 færre dage at sælge i 2016 end i 2015, en ejerlejlighed har taget 3 mindre dage og et sommerhus har taget 28 færre dage at sælge i gennemsnit i år i forhold til sidste år.

Regeringen bud på fremtidens boligbeskatningen har været ventet med spænding blandt boligejerne, men de seneste ugers massive debat har altså ikke påvirket huskøberne negativt.

”Den meget lave rente har lige nu en langt større betydning for køberne, fordi de kan finansiere boligkøbet med de historisk lave renter. Med et fastforrentet lån på 1,5-2 % kan de låse ydelsen fast 30 år frem og sikrer sig mod evt. stigende renter i fremtiden,” siger Mads Ellegaard.

For ejerlejlighederne er der sket et lille fald i fremvisningerne på 1,1 % i september, og forslaget om højere boligskatter på særligt lejligheder i de store byer kan påvirke markedet. Men det kan ske i begge retninger, for udsigten til en skatterabat ved køb inden 2020 kan også motivere flere til at fremskynde købet af lejlighed, vurderer home.

”Nu er det vigtigt, at politikerne får skabt ro om boligskatten, og vi håber på en hurtig bred aftale,” lyder det fra Mads Ellegaard fra home.

Se homes fremvisningsindeks for september med grafer og tabeller her

Se alle homes fremvisningsindekser her 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev