Menu

home Fremvisningsindeks oktober 2016

Handelsaktiviteten forventes at udvikle sig positivt de næste måneder

4. november 2016

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 2,0 procent fra september til oktober. Fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 2,5 procent i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder faldet med 5,3 procent, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 4,0 % i samme periode.
  • Både antallet af fremviste huse og ejerlejligheder ligger dog fortsat noget højere end gennemsnittet for årene efter boligboblen, 2009-2016.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

home Fremvisningsindeks for oktober viser, at flere danskere så på hus i oktober. I oktober var der 2,0 procent flere huskøbere på fremvisning end i september. Stigningen kommer oven i en fremgang på 2,2 procent i september.

Alt i alt er antallet af fremvisninger steget med 4,0 % over de seneste tre måneder.

”Køberne er gået ind i efteråret med en stigende lyst til at købe hus. Faktisk er interessen for at se på hus præcis ligeså stor nu som for et år siden og ifølge Realkreditforeningens barometer den højeste siden 2012– selv om køberne lige nu står foran en dør af summende usikkerhed om fremtidens boligskat. Det er overraskende, at usikkerheden tilsyneladende ikke har smittet af på boligmarkedet, og det er meget atypisk i forhold til, hvad vi har oplevet i tidligere tider.”

Vi ser flere forklaringer: Den ultralave rente, faldende arbejdsløshed, stigende realløn, god evne til at betale af på sine boliglån, få tvangsauktioner og en generel høj tillid til egen økonomi er tilsammen været med til at sikre, at lysten til og muligheden for at købe bolig fortsat er til stede.

For de bolighandlende er det også svært – med de mange politiske og skattemæssige bolde i luften – at spå om udfaldet og reagere i forhold til, hvilke bolde der ville ende med at blive spillet med. Men politisk usikkerhed på området øger dog risikoen for, at markedet får et skulderskub, mens der ventes på vished.

For ejerlejlighederne har der været 2,5 procent færre fremvisninger den seneste måned – og de seneste tre måneder er fremvisningerne faldet med 5,3 procent. Og lejlighedsejerne er blandt de boligejere, der forventes at skulle betale mere i boligskat i fremtiden. Aktiviteten er dog fortsat høj i forhold til gennemsnittet for årene 2009-2016.

”Det er vigtigt, at politikerne nu hurtigt får skabt ro om boligskatten. Men politikerne må heller ikke gøre det markant dyrere for de kommende boligkøbere, så det sætter en prop i boligmarkedet, hvor færre flytter og færre har råd til at flytte.”

Vi har også set en positiv udvikling i antal handler og pæne salgspriser, hvilket omsættes til nye handler. Boligmarkedet har en vis grad af selvforstærkende effekter. Det så vi under finanskrisen, hvor spiralen gik nedad, og det har vi oplevet igennem de seneste år, hvor spiralen i højere grad er gået opad. Eksempelvis er det også stærkt positivt, at antallet af tvangsauktioner er faldet markant, fordi disse de nødlidende handler påvirker boligmarkedet med dårlig stemning og presser boligpriserne.

Se hele homes Fremvisningsindeks for oktober 2016 her

Se alle homes Fremvisningsindeks her

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev