Menu

Flere fremvisninger end for et år siden

Men færre fremvisninger fra februar til marts

7. april 2017

I marts var der flere danskere, der så på bolig, end på samme tid sidste år. Men der var færre på fremvisninger i marts sammenlignet med februar, viser home Fremvisningsindeks der udsendes sammen med Danske Bank. 

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse faldt 1,7 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt med 6,1 % i samme periode.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder faldet med 1,5 %, mens fremviste huse er faldet med 1,4 % i samme periode.
  • Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 1,0 %, mens fremvisninger af huse er steget 5,6 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremvisninger af huse 1,7 % i marts (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Målt på samme vis faldt antallet af fremvisninger af lejligheder med 6,1 % fra februar til marts.

Overordnet set har antallet af fremviste ejerlejligheder været nogenlunde stabilt det seneste års tid, dog med udsving undervejs, mens antallet af fremviste huse har udviklet sig i en svagt opadgående retning. Aktiviteten på villamarkedet er dermed højere end normalt, målt i forhold til gennemsnittet siden 2009, mens aktiviteten på ejerlejligheds-markedet er ved at være tilbage på normalniveauet.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:

”Interessen for at købe hus og lejlighed er fortsat på et højt niveau, der ligger over samme tidspunkt sidste år.  Selv om tallene ikke umiddelbart viser det, så fortsætter marts de gode takter fra årets første to måneder og de sidste måneder af 2016,” siger Mads Ellegaard fra Home og uddyber:

”I faktiske tal var der flere fremvisninger i marts end i februar men teknik omkring sæsonkorrektion og glidende gennemsnit samt ekstraordinært mange fremvisninger i december, betyder at indeks viser en tilbagegang i marts trods et højt niveau for antal fremvisninger.”

"Færre fremvisninger kan også være et udtryk for at køberne beslutter sig hurtigere. Det dalende udbud af boliger til salg, bedre køberforberedelse samt rift om de udbudte boliger kan få antallet af fremvisninger til at dale. Dermed er et fald i antal fremvisninger ikke nødvendigvis en indikator for et mere trægt marked – det kan faktisk også være et udtryk for det modsatte.”

”Forudsætningerne for boligkøb er stadig tæt på optimale; lav rente, gode jobmuligheder og stigende lønninger. Og der er fortsat stor optimisme blandt forbrugerne, som smitter af på lysten til at købe bolig. Det forventer vi, udmønter sig i flere handler de kommende måneder."

"Når vi sammenligner marts med marts sidste år, skal det med i billedet, at påsken sidste år lå i marts, så den fremgang, vi ser, kan eventuelt blive 'spist' i fremvisningsinmdeks for april, da der traditionelt er færre fremvisninger i påskeferien."

Se home Fremvisningsindeks for marts 2017 her (pdf)

Se alle homes Fremvisningsindeks her 

Se også homes huspris- og ejerlejlighedsprisindeks

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev