Menu

home Fremvisningsindeks marts 2016

6. april 2016

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldt med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • I 1. kvartal faldt antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder med henholdsvis 6,4 % og 12,6 % sammenlignet med 4. kvartal sidste år.
  • Antallet af fremviste af huse og ejerlejligheder var i marts henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end samme måned sidste år.
  • At påsken i år lå i netop marts måned og i april måned i 2015 kan have en vis effekt, da påsken typisk anvendes med familie og venner frem for på at se boliger. Sæsonkorrektionen kan også spille et puds og få tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremvisninger af huse og ejer-lejligheder begge markant med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Det betyder, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder i 1. kvartal lå henholdsvis 6,4 % og 12,6 % lavere end i 4. kvartal sidste år. Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder i marts var henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end i marts sidste år.

Selvom der er tale om svage tal, der tyder på, at tempoet på boligmarkedet er aftagende, er det dog usikkert, i hvor høj grad de markante fald i antallet af fremvisninger i marts skyldes tilbagegang på boligmarkedet, eller om teknik omkring sæsonkorrektionen får tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Påsken faldt i år så tidligt, som den næsten kan – i marts i stedet for april – og påsken giver typisk lidt færre fremvisninger, fordi mange holder ferie i stedet for at tage på boligfremvisning. Desuden var der ekstraordinært meget gang i boligmarkedet i det tidlige forår sidste år, hvilket gør sammenligningen svær. Når man sæsonkorrigerer fremvisningstallene, trækker man noget fra i forårs-månederne, hvor antallet af fremvisninger typisk er højt, men det kan være, at korrektionen er blevet for kraftig i år som følge af det ekstraordinære stærke år sidste år.

Se hele fremvisningsindekset for marts 2016 her(PDF)

Bestil salgsvurdering

Udfyld dine kontaktoplysninger og info om boligen, du gerne vil have vurderet, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev