Menu

home Fremvisningsindeks marts 2016

6. april 2016

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldt med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • I 1. kvartal faldt antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder med henholdsvis 6,4 % og 12,6 % sammenlignet med 4. kvartal sidste år.
  • Antallet af fremviste af huse og ejerlejligheder var i marts henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end samme måned sidste år.
  • At påsken i år lå i netop marts måned og i april måned i 2015 kan have en vis effekt, da påsken typisk anvendes med familie og venner frem for på at se boliger. Sæsonkorrektionen kan også spille et puds og få tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremvisninger af huse og ejer-lejligheder begge markant med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Det betyder, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder i 1. kvartal lå henholdsvis 6,4 % og 12,6 % lavere end i 4. kvartal sidste år. Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder i marts var henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end i marts sidste år.

Selvom der er tale om svage tal, der tyder på, at tempoet på boligmarkedet er aftagende, er det dog usikkert, i hvor høj grad de markante fald i antallet af fremvisninger i marts skyldes tilbagegang på boligmarkedet, eller om teknik omkring sæsonkorrektionen får tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Påsken faldt i år så tidligt, som den næsten kan – i marts i stedet for april – og påsken giver typisk lidt færre fremvisninger, fordi mange holder ferie i stedet for at tage på boligfremvisning. Desuden var der ekstraordinært meget gang i boligmarkedet i det tidlige forår sidste år, hvilket gør sammenligningen svær. Når man sæsonkorrigerer fremvisningstallene, trækker man noget fra i forårs-månederne, hvor antallet af fremvisninger typisk er højt, men det kan være, at korrektionen er blevet for kraftig i år som følge af det ekstraordinære stærke år sidste år.

Se hele fremvisningsindekset for marts 2016 her(PDF)

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev