Menu

home Fremvisningsindeks marts 2016

6. april 2016

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldt med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • I 1. kvartal faldt antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder med henholdsvis 6,4 % og 12,6 % sammenlignet med 4. kvartal sidste år.
  • Antallet af fremviste af huse og ejerlejligheder var i marts henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end samme måned sidste år.
  • At påsken i år lå i netop marts måned og i april måned i 2015 kan have en vis effekt, da påsken typisk anvendes med familie og venner frem for på at se boliger. Sæsonkorrektionen kan også spille et puds og få tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremvisninger af huse og ejer-lejligheder begge markant med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Det betyder, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder i 1. kvartal lå henholdsvis 6,4 % og 12,6 % lavere end i 4. kvartal sidste år. Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder i marts var henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end i marts sidste år.

Selvom der er tale om svage tal, der tyder på, at tempoet på boligmarkedet er aftagende, er det dog usikkert, i hvor høj grad de markante fald i antallet af fremvisninger i marts skyldes tilbagegang på boligmarkedet, eller om teknik omkring sæsonkorrektionen får tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Påsken faldt i år så tidligt, som den næsten kan – i marts i stedet for april – og påsken giver typisk lidt færre fremvisninger, fordi mange holder ferie i stedet for at tage på boligfremvisning. Desuden var der ekstraordinært meget gang i boligmarkedet i det tidlige forår sidste år, hvilket gør sammenligningen svær. Når man sæsonkorrigerer fremvisningstallene, trækker man noget fra i forårs-månederne, hvor antallet af fremvisninger typisk er højt, men det kan være, at korrektionen er blevet for kraftig i år som følge af det ekstraordinære stærke år sidste år.

Se hele fremvisningsindekset for marts 2016 her(PDF)

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev