home Fremvisningsindeks maj 2018

Danskere på boligjagt trodsede maj-hede

6. juni 2018

Flere på boligfremvisninger i maj: Huse tager elevatoren op – lejligheder trappen ned. Det seneste år er antallet af husfremvisninger steget med 2,5 % mens fremvisninger af ejerlejligheder er faldet med 0,7 %.

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste huse steg 1,9 procent fra april til maj (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Fremvisninger af ejerlejligheder steg 0,1 procent i samme periode.
  • Over det seneste år er antallet af husfremvisninger steget med 2,5 procent, mens fremvisninger af ejerlejligheder er faldet med 0,7 procent.
  • Interessen for at se på bolig ligger fortsat på et højt niveau historisk set.

    Kilde: Danske Bank/home

(se mere i vedhæftede pdf og kommentar herunder)

Ifølge homes fremvisningsindeks, der udsendes i samarbejde med Danske Bank, som normalt er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremviste huse 1,9 procent fra april til maj (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. 

Målt på samme vis var antallet af fremviste lejligheder omtrent uændret i maj. I forhold til for tre måneder siden, er der tale om en faldende tendens for både huse og lejligheder. Antallet af fremvisninger af huse er faldet 2,8 procent, mens de er faldet 6,7 procent på lejligheder.

Antallet af fremviste huse er til gengæld steget med 2,5 procent i forhold til for et år siden, mens antallet af fremviste lejligheder er faldet med 0,7 procent. 

Set i et historisk perspektiv ligger interessen for at se på bolig fortsat på et højt niveau.

Kommentar fra home, senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager:

"Selv om interessen for at se på bolig fortsat er på et højt niveau, så er handelsaktiviteten i 2018 gået ned for lejligheder og op for huse. Det er også det billede, der ses i fremvisningsindeks. Tallene viser, at der er udsigt til, at hussalget tager elevatoren yderligere op de kommende måneder, mens lejlighedsalget allerede har taget trappen ned – sådan billedligt talt.

Også tilbage i 00’erne så vi, at hussalget lå relativt højt og stabilt, mens lejlighedssalget mistede fart."

FAKTA om home Fremvisningsindeks
homes fremvisningsindeks for huse og ejerlejligheder har historisk set været gode ledende indikatorer for udviklingen i handelsaktiviteten, idet der er en vis forsinkelse, fra folk begynder deres boligjagt, til de rent faktisk køber en bolig. Denne forsinkelse er typisk på et par måneder.

En stigning i antallet af fremvisninger på 1 procent betyder således typisk en stigning i antallet af handler på 1 procent en til to måneder efter. Udviklingen i antallet af fremviste lejligheder har dog været noget afkoblet fra udviklingen i antallet af faktiske handler gennem nogen tid. Der går færre fremvisninger på et salg. En udvikling der formentlig skal ses i lyset af, hvor hurtigt det har gået på ejerlejlighedsmarkedet.

Med homes fremvisningsindeks får man et godt indtryk af den aktuelle temperatur på boligmarkedet, da fremvisningsindekset indikerer, om boligsalget vil være stigende eller faldende i de kommende måneder. Det er relevant, da boligefterspørgslen er væsentlig for prisdannelsen på boligmarkedet på kort sigt.

Hvis der er større efterspørgsel på boliger, så presser det alt andet lige priserne op. Yderligere har fremvisningsindekset den fordel, at antallet af fremvisninger hurtigt kan opgøres, mens registreringen af det faktiske salg tager lidt længere tid.

Kilde: Danske Bank/home

Se hele homes Fremvisningsindeks for maj 2018 her (PDF)

Se flere tidligere Fremvisningsindeks fra home her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!