Menu

home Fremvisningsindeks juli 2016

Brexit får lejlighedskøberne til at trampe på trapperne

17. august 2016

Kommentarer fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Lejlighederne har vist fornyet styrke henover sommeren, og det kan meget vel være det seneste rentedyk efter Brexit, der skaber flere fremvisninger og flere salg af lejligheder.

Vi så det samme billede i 2015, hvor et rentefald – sammen med et opsparet boligbehov – udløste et boom i fremvisninger og handler i starten af året.

Kort sagt i tal, så viser home Fremvisningsindeks, at lejlighederne har rykket fra husene de seneste måneder. I juli var der 1,6 procent flere ude at se på lejligheder end måneden før, for husene var der 2,4 % færre på fremvisning. Set over tre måneder er forskellen endnu større med 7,5 procent flere fremvisninger af lejligheder og 2 procent færre fremviste huse.

Det tyder altså på, at den lave rente har størst betydning for lejlighedsmarkedet.

Vi forventer derfor også, at vi vil se et godt salg af lejligheder de kommende måneder, da der typisk er en sammenhæng mellem flere fremvisninger og flere salg. Salget af lejligheder i juni var eksempelvis det bedste i ni år.

Travlheden rammer lige ind midt i højsæsonen for forældrekøb, og der er altså udsigt ekstra køber-fodtrin på trapperne i august og september.

Fremvisningerne af husene holder sig nogenlunde konstant trods de seneste måneders lille tilbagegang. Men både for lejligheder og huse er der tale om færre fremvisninger end for et år siden.”


Fremvisningsindeks kort:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse faldt med 2,4 procent, mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder steg med 1,6 procent fra juni til juli (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder gået i hver sin retning. Mens der var 7,5 procent flere fremvisninger af lejligheder, er antallet af fremvisninger af huse faldet med 2 procent. Det peger på stigende salgsaktivitet på lejlighedsmarkedet i sensommeren.
  • Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder var i juni henholdsvis 9,2 procent og 8,0 procent lavere end samme måned sidste år. Selvom der er kommet flere fremvisninger af lejligheder de seneste måneder, er antallet faldet kraftigt det seneste år fra et meget højt niveau sidste forår. På villamarkedet har fremvisningerne været mere eller mindre konstante siden sidste sommer.

Se hele homes fremvisningsindeks for juli 2016 her

Se alle homes fremvisningsindeks her 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev