Menu

home Fremvisningsindeks juli 2016

Brexit får lejlighedskøberne til at trampe på trapperne

17. august 2016

Kommentarer fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Lejlighederne har vist fornyet styrke henover sommeren, og det kan meget vel være det seneste rentedyk efter Brexit, der skaber flere fremvisninger og flere salg af lejligheder.

Vi så det samme billede i 2015, hvor et rentefald – sammen med et opsparet boligbehov – udløste et boom i fremvisninger og handler i starten af året.

Kort sagt i tal, så viser home Fremvisningsindeks, at lejlighederne har rykket fra husene de seneste måneder. I juli var der 1,6 procent flere ude at se på lejligheder end måneden før, for husene var der 2,4 % færre på fremvisning. Set over tre måneder er forskellen endnu større med 7,5 procent flere fremvisninger af lejligheder og 2 procent færre fremviste huse.

Det tyder altså på, at den lave rente har størst betydning for lejlighedsmarkedet.

Vi forventer derfor også, at vi vil se et godt salg af lejligheder de kommende måneder, da der typisk er en sammenhæng mellem flere fremvisninger og flere salg. Salget af lejligheder i juni var eksempelvis det bedste i ni år.

Travlheden rammer lige ind midt i højsæsonen for forældrekøb, og der er altså udsigt ekstra køber-fodtrin på trapperne i august og september.

Fremvisningerne af husene holder sig nogenlunde konstant trods de seneste måneders lille tilbagegang. Men både for lejligheder og huse er der tale om færre fremvisninger end for et år siden.”


Fremvisningsindeks kort:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse faldt med 2,4 procent, mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder steg med 1,6 procent fra juni til juli (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder gået i hver sin retning. Mens der var 7,5 procent flere fremvisninger af lejligheder, er antallet af fremvisninger af huse faldet med 2 procent. Det peger på stigende salgsaktivitet på lejlighedsmarkedet i sensommeren.
  • Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder var i juni henholdsvis 9,2 procent og 8,0 procent lavere end samme måned sidste år. Selvom der er kommet flere fremvisninger af lejligheder de seneste måneder, er antallet faldet kraftigt det seneste år fra et meget højt niveau sidste forår. På villamarkedet har fremvisningerne været mere eller mindre konstante siden sidste sommer.

Se hele homes fremvisningsindeks for juli 2016 her

Se alle homes fremvisningsindeks her 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev