Menu

home Fremvisningsindeks januar 2018

Fortsat stor interesse for at se på bolig - interessen for at se på hus nærmer sig før finanskrisen

8. februar 2018

Fortsat stor interesse for at se på bolig

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste lejligheder faldt 0,4 % fra december til januar (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Fremvisninger af huse faldt 0,2 % i samme periode.
  • Over det seneste år er antallet af husfremvisninger dog steget med 13,9 %, mens fremvisninger af ejerlejligheder er steget med 6,1 %.
  • Interessen for at se på bolig ligger fortsat på et højt niveau historisk set.

    (se grafer og tabeller samt uddybning i vedhæftede PDF)
    Kilde: home / Danske Bank

Kommentar:

ÅRSSTART 2018:
Fortsat stor interesse for at se på bolig – kommer sælgerne på banen nu?

homes fremvisningsindeks, der er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, peger fortsat i retning af mange bolighandler de kommende måneder, selv om indekset i januar viste et lille fald i forhold til december.

I januar var der nemlig knap 14 % flere huskøbere på fremvisning, og der var 6 % flere, der så på lejlighed end samme måned for et år siden. For husene er det omtrent det højeste omfang set siden 2007, tæt på niveauet før finanskrisen.

Den største ’fare’ lige nu er, at udbuddet af boliger fortsat falder – med undtagelse af Region Hovedstaden, hvor der er kommet lidt flere huse og lejligheder at vælge imellem. Også i Region Midtjylland er der lidt flere lejligheder.

”Boligkøberne har over det seneste års tid fået færre boliger at vælge imellem, men nu kan det være, at der kommer flere til salg. Vi møder flere boligsælgere i hovedstaden, der sætter til salg nu, fordi de kan få en god byttepris, hvis de sælger nu og køber en anden bolig. Bytteprisen mellem en lejlighed og villa er meget attraktiv, og det samme gælder bytteprisen mellem en bolig tæt på København og en bolig lidt længere væk fra hovedstaden, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Han mener også, at der er sælgere, der er motiveret af de høje priser alene.

”Vi møder flere boligsælgere, der sætter til salg nu, fordi de mener, at priserne er så gode, som de kan blive. En stigende rente, strammere kreditgivning og en skattereform om nogle år vil lægge en dæmper på priserne fremadrettet – især hvor priserne er højest, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Fremgangen i fremvisninger og handler det seneste år er dog drevet af god aktivitet i hele landet, og det er homes forventning, at fremgangen fortsætter

”Vi regner med, at 2018 ender med cirka 4 % flere handler end i 2017. Det betyder, at boligmarkedet vil runde en ny milepæl, nemlig 80.000 handler, ” siger Mads Ellegaard.

Se hele homes fremvisningsindeks for januar 2018 her (PDF)

Læs flere fremvisningsindekser fra home her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!