Menu

home Fremvisningsindeks februar 2016

4. marts 2016

Resumé

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldt med henholdsvis 0,5 % og 3,5 % fra januar til februar (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Trods et fald i antallet af husfremvisninger lå antallet stadig 0,7 % højere sammenlignet med for tre måneder siden. Antallet af fremviste ejerlejligheder var 2,5 % lavere end for tre måneder siden.
  • Antallet af fremviste af huse og ejerlejligheder var i februar henholdsvis 3,6 % og 14,5 % lavere end samme måned sidste år.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:

Der er ikke helt så meget gang i markedet som for et år siden. I februar var der 3,6 % færre huskøbere på fremvisning og hele 14,5 % færre lejlighedskøbere på fremvisning end i samme måned sidste år, og vi ser et fald for både huse og lejligheder fra januar til februar.

Den overordnede tendens er dog, at fremvisningerne holder sig på et nogenlunde stabilt niveau for husene, mens besøgene i lejlighederne fortsat falder i antal.

I sammenligningen med boligmarkedet sidste år skal vi huske, at første kvartal 2015 var ekstraordinært. Dengang oplevede vi i Danmark de laveste renter i danmarkshistorien og i verden som helhed, og det skete oven på, at vi i mange år under krisen har haft skruet ned for lysten til og muligheden for at købe bolig.

De lave renter og bedre konjunkturer udløste dermed et kæmpe opsparet behov for at flytte. Derfor oplevede vi en helt ekstraordinær høj handelsaktivitet i starten af 2015.

Første kvartal 2016 når nok ikke helt omfanget af fremvisninger og handler fra sidste år, men aktiviteten er fortsat god og væsentlig højere end for få år siden. En pointe er også, at udbuddet af boliger generelt er lavere nu end for et år siden – hvorfor de er færre boliger at fremvise.

Se hele fremvisningsindekset for februar 2016 her(pdf)

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev