Menu

home Fremvisningsindeks december 2016

Flere fremvisninger i december

4. januar 2017

Resume: 

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 0,8 % fra november til december. Fremvisninger af ejerlejligheder steg med hele 4,9 % i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder dog faldet med 2,3 %, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 3,5 % i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet med 9,1 %, mens fremvisninger af villaer er stort set uændret. Det skal dog siges, at aktiviteten på ejerlejlighedsmarkedet var forholdsvis høj sidste år, så faldet er ikke så voldsomt, som det umiddelbart lyder.
  • Dermed er fremvisninger af lejligheder ved at være tilbage på det niveau, de gennemsnitligt har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på villamarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kommentar til fremvisningsindeks for december 201 – Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Boligåret 2016 slutter stærkt af med flere fremvisninger og dermed større interesse for at købe boliger. Det lover godt for boligsalget de første måneder af 2017, da der som regel går et par måneder, fra folk er på fremvisninger, til der sker en handel.”

”Vi forventer en positiv start på det nye år, da der er flere positive faktorer i spil. Der er fortsat udsigt til et meget lavt renteniveau, der er med til at holde hånden under bolighandlen. Samtidig kan danskerne generelt notere sig en pæn stigning i realindkomsten, ligesom en bedring i beskæftigelsen er godt for boligmarkedet, da et fast job er en forudsætning for boligkøb.

Og ikke mindst har der generelt været en høj tillid blandt forbrugerne, som dog har været faldende gennem efteråret. Men det har altså ikke påvirket købelysten på boligmarkedet endnu. Tværtimod slutter 2016 af med køberinteresse der overgår 2015, som var det hidtil bedste år siden finanskrisen.”

”Det er især interessen for huse, der spirer og viser sig gennem et stigende antal fremvisninger de seneste måneder. Det tyder på, at fremgangen på boligmarkedet til stadighed når ud i flere hjørner af landet.

Lejlighederne har ikke haft så mange fremvisninger i 2016 som sidste år, men de seneste måneder har faldet rettet sig noget bl.a. takket være december, og 2015 var, skal vi huske, et ekstremt år på lejlighedsmarkedet med mange handler i foråret og stærkt stigende priser i de største byer. Sammen med øgede krav til kreditgodkendelse har de stigende priser lagt en dæmper på interessen, men den er fortsat på et højt niveau.”

Se hele homes Fremvisningsindeks for december 2016 her 

Se alle homes Fremvisningsindeks her 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev