Menu

home Fremvisningsindeks for august 2016

Rentedyk har givet ny optur til lejlighederne

8. september 2016

Kommentar fra home til Fremvisningsindekset for august:

Der har været flere fremvisninger af lejligheder de seneste tre måneder, mens opmærksomheden til husene er ret konstant trods den lave rente.

For godt to måneder siden sagde englænderne nej til EU, og det sendte den i forvejen lave rente på boliglån i Danmark nærmest under Nordsøens overflade.

2 %-lånet er nu toneangivende og den korte flexlånsrente er negativ så boligkøberne har gode muligheder for at sikre sig en billig finansiering. homes Fremvisningsindeks peger på, at det nok især er lejlighedskøberne, der har taget muligheden til sig.

Godt nok faldt antallet af fremvisninger med 1,3 procent fra juli til august, men over de seneste tre måneder er fremvisningerne gået frem med 2,9 procent. Fremgangen kommer efter et stort fald i fremvisningerne, siden foråret 2015, og aktiviteterne på trappeopgangene ser nu ud til at gå frem igen.

Boligsidens statistik for udbud, der også er udsendt i dag, viser, at lejlighedskøberne i øvrigt har markant færre boliger at vælge imellem end for fem år siden (cirka 30 % færre). Et lavt udbud påvirker også fremvisningerne, da der er færre lejligheder at kigge på.

Men det ser altså ud til, at der i homes Fremvisningsindeks ses en sammenhæng mellem store rentefald og stigende aktivitet.

”Antallet af fremvisninger for lejligheder ser ud til at være stabiliseret med den seneste fremgang over sommeren. Fremvisninger på huse er ikke i samme omfang været påvirket af de britiske bølgeskvulp til boligrenten,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home 

Interessen for at se villaer og rækkehuse var omtrent uændret fra juli til august, og over de seneste tre måneder har der været 1,8 procent færre købere på besøg i husene til salg.

Boligmarkedet står igen foran en periode med usikkerhed, fordi regeringen foreslår, at rentefradraget skal beskæres – og har varslet et udspil om fremtidens boligbeskatning. Det er som udgangspunkt ikke godt nyt for førstegangskøbere og singler, og det kan påvirke interessen den kommende tid.

Usikkerhed er generelt noget skidt for boligkøberne, fordi det er en stor beslutning at købe huse med perspektiver og økonomiske bindinger mange år frem, fremhæver home.

”Derfor håber vi også på en hurtig afklaring og ikke mindst en af balanceret plan, der giver sikkerhed for boligejerne og fremgang på boligmarkedet. Hver bolighandel har afledt forretning for mange hundredetusinde kroner, så at der er købere på fremvisning, er vigtigt for dansk økonomi,” siger Mads Ellegaard. 

Se home Fremvisningsindeks for august med grafer og tabeller

Fakta - home Fremvisningsindeks for august helt kort:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse var omtrent uændret, mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 1,3 procent fra juli til august (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder dog steget med 2,9 procent. Det peger altså på lidt stigende salgsaktivitet på lejligheds-markedet hen over sommeren og begyndelsen af efteråret, mens fremvisninger af huse til gengæld er faldet med 1,8 procent.
  • Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder var i august begge ca. 5 procent lavere end samme måned sidste år. Overordnet har antallet af fremvisninger stabiliseret sig hen over sommeren efter at være faldet siden foråret sidste år, hvor aktiviteten var rekordhøj.

Kilde: home / Danske Bank

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev