Menu

home Fremvisningsindeks april 2017

Flere så på hus - trods påsken

9. maj 2017

Nye fremvisningstal for april bekræfter danskernes boligplaner - skatteforliget kan give yderligere medvind

Mange danskere så på hus, mens Christiansborg-politikerne strikkede detaljerne om fremtidens boligskat på plads. Det viser fremvisningsindekset fra home og Danske Bank med fremvisninger til og med april. Indekset giver en tydelig indikation af, hvordan handelsaktiviteten vil udvikle sig de næste måneder.

Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,7 %, mens fremvisninger af huse er steget 6,5 %. 

Fremvisningsindekset, der måler hvor mange købere, der har været på fremvisning med en ejendomsmægler, viser også, at der var flere ude at se på hus i april end i marts. I procent var det 1,4 % (sæsonkorrigeret og målt som et glidende gennemsnit). For lejlighederne var der til gengæld tale om et fald i fremvisninger på 1,1 %.

Se venligst indeks med grafer og tabeller i link til pdf herunder. Se kommentar herunder.

Resumé: Fremvisningsindeks for april

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 1,4 % fra marts til april (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt med 1,1 % i samme periode.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder faldet med 4,6 %, mens fremviste huse er steget med 0,3 % i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,7 %, mens fremvisninger af huse er steget 6,5 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kilde: home & Danske Bank

Se home Fremvisningsindeks for april 2017 (pdf)

------
Kommentar til indeks fra homes relationschef Mads Ellegaard:

Mange danskere så på hus, mens Christiansborg-politikerne strikkede detaljerne om fremtidens boligskat på plads.

Fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, som måler, hvor mange købere der har været på fremvisning med en ejendomsmægler, viser nemlig, at der var flere ude at se på hus. I procent var der en stigning på 1,4 % fra marts til april (sæsonkorrigeret og målt som et glidende gennemsnit). For lejlighederne var der tale om et fald i fremvisninger på 1,1 %.

Påsken, der lå i april i år, driver en smule gæk med tallene.

Påskeugen har nemlig typisk færre fremvisninger af huse og især lejligheder, fordi folk holder en lille pause i boligjagten og i stedet holder fri sammen med familie og venner – og rejser - i påsken.

Det gjorde sig også gældende i år. Men i ugerne op til og efter påske har der altså været godt gang i fremvisningerne.

”Det tyder på, at den gode start på året med flere handler fortsætter de kommende måneder. Vi forventer ikke, at skatteforliget – selv om der er indbygget en skatterabat til købere inden 2021 – vil sende mange flere købere ud at se på bolig. Køberne var der allerede i forvejen – lave renter, mange i job og god økonomi skaber fremgangen,” siger relationschef i Home, Mads Ellegaard.

Travlheden for mæglerne med at vise frem i husene og lejlighederne var i april større end for et år siden. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,7 %, mens fremvisninger af huse er steget 6,5 %.

En landsdækkende spørgeundersøgelse, som YouGov har gennemført for Home for nylig, viser, at godt hver 8. dansker har planer om at købe bolig det næste halve år.

”Skatteaftalen betyder, at boligkøberne ikke længere behøver at købe i blinde. Nu ved de, hvordan skatten bliver skruet sammen fra 2021. 6 ud af 10 boligejere vil som følge af de nye regler slippe billigere end nu, og de øvrige får en skatterabat, så de ikke skal betale mere - og alle kan indefryse kommende stigninger i boligskatten. Det giver tryghed og grobund for yderligere fremgang i handlerne,” siger Mads Ellegaard. 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev