Menu

home Fremvisningsindeks oktober 2016

Handelsaktiviteten forventes at udvikle sig positivt de næste måneder

4. november 2016

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 2,0 procent fra september til oktober. Fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 2,5 procent i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder faldet med 5,3 procent, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 4,0 % i samme periode.
  • Både antallet af fremviste huse og ejerlejligheder ligger dog fortsat noget højere end gennemsnittet for årene efter boligboblen, 2009-2016.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

home Fremvisningsindeks for oktober viser, at flere danskere så på hus i oktober. I oktober var der 2,0 procent flere huskøbere på fremvisning end i september. Stigningen kommer oven i en fremgang på 2,2 procent i september.

Alt i alt er antallet af fremvisninger steget med 4,0 % over de seneste tre måneder.

”Køberne er gået ind i efteråret med en stigende lyst til at købe hus. Faktisk er interessen for at se på hus præcis ligeså stor nu som for et år siden og ifølge Realkreditforeningens barometer den højeste siden 2012– selv om køberne lige nu står foran en dør af summende usikkerhed om fremtidens boligskat. Det er overraskende, at usikkerheden tilsyneladende ikke har smittet af på boligmarkedet, og det er meget atypisk i forhold til, hvad vi har oplevet i tidligere tider.”

Vi ser flere forklaringer: Den ultralave rente, faldende arbejdsløshed, stigende realløn, god evne til at betale af på sine boliglån, få tvangsauktioner og en generel høj tillid til egen økonomi er tilsammen været med til at sikre, at lysten til og muligheden for at købe bolig fortsat er til stede.

For de bolighandlende er det også svært – med de mange politiske og skattemæssige bolde i luften – at spå om udfaldet og reagere i forhold til, hvilke bolde der ville ende med at blive spillet med. Men politisk usikkerhed på området øger dog risikoen for, at markedet får et skulderskub, mens der ventes på vished.

For ejerlejlighederne har der været 2,5 procent færre fremvisninger den seneste måned – og de seneste tre måneder er fremvisningerne faldet med 5,3 procent. Og lejlighedsejerne er blandt de boligejere, der forventes at skulle betale mere i boligskat i fremtiden. Aktiviteten er dog fortsat høj i forhold til gennemsnittet for årene 2009-2016.

”Det er vigtigt, at politikerne nu hurtigt får skabt ro om boligskatten. Men politikerne må heller ikke gøre det markant dyrere for de kommende boligkøbere, så det sætter en prop i boligmarkedet, hvor færre flytter og færre har råd til at flytte.”

Vi har også set en positiv udvikling i antal handler og pæne salgspriser, hvilket omsættes til nye handler. Boligmarkedet har en vis grad af selvforstærkende effekter. Det så vi under finanskrisen, hvor spiralen gik nedad, og det har vi oplevet igennem de seneste år, hvor spiralen i højere grad er gået opad. Eksempelvis er det også stærkt positivt, at antallet af tvangsauktioner er faldet markant, fordi disse de nødlidende handler påvirker boligmarkedet med dårlig stemning og presser boligpriserne.

Se hele homes Fremvisningsindeks for oktober 2016 her

Se alle homes Fremvisningsindeks her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev