Menu

Spirende interesse for at købe bolig

Fremvisninger: Husene overrasker i februar og overgår 2016. Interessen for lejligheder blusser igen

8. marts 2017

Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af huse steget med 2,5 %, og fremvisninger af lejligheder med hele 11,4 % korrigeret for sæsonudsving. Det viser tal fra homes husprisindeks.

I løbet af 2016 var der ellers en afmatning i lysten til at købe ny bolig, konstaterer Las Olsen cheføkonom i Danske Bank.

”Men de seneste måneder har vi set forbrugertilliden stige igen, og det smitter altså også af på interessen for at se på nyt hus. Det hjælper givetvis også, at renten er kravlet lidt nedad på det seneste,” siger Las Olsen.

Der er nu heller ikke den store grund til økonomiske bekymringer for de fleste danskere, lyder vurderingen fra home og Danske Bank.
”Lønningerne stiger klart mere end priserne, og det er der udsigt til, at de vil blive ved med. En mærkbar rentestigning er et godt stykke ude i fremtiden, og der er udsigt til fortsat jobvækst, hjulpet af opsving i verdensøkonomien. Mere optimistiske boligkøbere trækker i sig selv væksten op, ved at sætte mere gang i boliginvesteringerne og i det forbrug, det fører med sig, når man flytter,” forklarer Danske Banks cheføkonom Las Olsen.

Antallet af fremvisninger har vist sig at være en ret sikker indikator for boligsalget de kommende måneder.
”De nye tal for fremvisninger lover godt for salget, da der typisk er en forsinkelse på et par måneder fra folk begynder deres boligjagt til de rent faktisk køber,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Resumé: Flere fremvisninger i februar

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig viser, at antallet af fremvisninger af huse hos home steg 0,3 % fra januar til februar (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Fremvisninger af lejligheder steg med hele 2,3 % i samme periode.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder steget med 11,4 %, mens fremviste huse er steget med 2,5 % i samme periode.
  • Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,4 %, mens fremvisninger af villaer er steget 2,7 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder ligger lidt over gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på villamarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kilde: home/Danske Bank

Se hele homes Fremvisningsindeks for februar 2017 her 

Se alle homes Fremvisningsindeks her 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev