Menu

home Fremvisningsindeks december 2017

Boligkøbere fandt også tid til boligkig midt i juletravlheden. Ca. 15 % flere så på hus end for et år siden – stor fremgang i fremviste lejligheder fra november til december

4. januar 2018

Med en traditionelt stille julemåned og udsigt til nye kreditstramninger efter nytår var der ikke umiddelbart lagt i kakkelovnen til ekstra mange boligkøbere på fremvisning i december. Men fremvisningsindekset fra home og Danske Bank viser, at det modsatte skete – der var stigende travlhed på boligmarkedet op til årsafslutningen.

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser nemlig, at antallet af fremviste lejligheder steg 4,0 % fra november til december (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Fremvisninger af huse steg 1,4 % i samme periode.

    (se venligst grafer og uddybning i vedhæftede pdf)

”2017 satte på ingen måde tempoet ned mod afslutningen på året. Interessen for at se på hus var den højeste siden før finanskrisen, og en hel del flere købere valgte at kigge på lejligheder i december,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

homes fremvisningsindeks er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet.

”De mange fremvisninger frem mod nytår betyder, at vi forventer et 2018, der indledes med mange underskrevne købsaftaler,” siger Mads Ellegaard.

Den største ’fare’ for boligmarkedet lige nu er det faldende udbud af boliger til salg.

”De mange købere på fremvisning har færre boliger at vælge imellem, og det betyder, at der nogle steder i landet rent faktisk ville kunne sælges endnu flere boliger, og ligeledes kan det få den effekt, at priserne vil fortsætte med at stige,” siger Mads Ellegaard.

Fra nytår er der trådt nye regler i kraft, der begrænser udlånet og mulighederne for boligkøbere med en stor gæld i forhold til deres indtægt. Det vil især ramme kommuner med høje boligpriser.

”Det kan betyde, at nogle boligkøbere må søge efter et hjem andre steder, men vi tror ikke, at det bremser markedet i de dyre områder, da interessen fortsat er stor – men det kan få den betydning, at priserne ikke vil stige i samme takt som tidligere,” siger home-chefen.

Flere FAKTA om fremvisninger:

  • Over det seneste år er antallet af lejlighedsfremvisninger steget med 9,4 %, mens fremvisninger af huse er steget 14,9 %.
  • Antal fremviste boliger har generelt været stigende over de seneste år. Det er 16. måned i træk, at flere så på hus. (uafbrudt fremgang siden sep. 2016)
  • Interessen for at se på hus er på det højeste niveau siden august 2007 før finanskrisen.

Kilde: Fremvisningsindeks for december 2017 fra Home og Danske Bank

Se homes Fremvisningsindeks for december 2017 her (PDF) 


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!