Menu

home Fremvisningsindeks december 2016

Flere fremvisninger i december

4. januar 2017

Resume: 

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 0,8 % fra november til december. Fremvisninger af ejerlejligheder steg med hele 4,9 % i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder dog faldet med 2,3 %, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 3,5 % i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet med 9,1 %, mens fremvisninger af villaer er stort set uændret. Det skal dog siges, at aktiviteten på ejerlejlighedsmarkedet var forholdsvis høj sidste år, så faldet er ikke så voldsomt, som det umiddelbart lyder.
  • Dermed er fremvisninger af lejligheder ved at være tilbage på det niveau, de gennemsnitligt har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på villamarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kommentar til fremvisningsindeks for december 201 – Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Boligåret 2016 slutter stærkt af med flere fremvisninger og dermed større interesse for at købe boliger. Det lover godt for boligsalget de første måneder af 2017, da der som regel går et par måneder, fra folk er på fremvisninger, til der sker en handel.”

”Vi forventer en positiv start på det nye år, da der er flere positive faktorer i spil. Der er fortsat udsigt til et meget lavt renteniveau, der er med til at holde hånden under bolighandlen. Samtidig kan danskerne generelt notere sig en pæn stigning i realindkomsten, ligesom en bedring i beskæftigelsen er godt for boligmarkedet, da et fast job er en forudsætning for boligkøb.

Og ikke mindst har der generelt været en høj tillid blandt forbrugerne, som dog har været faldende gennem efteråret. Men det har altså ikke påvirket købelysten på boligmarkedet endnu. Tværtimod slutter 2016 af med køberinteresse der overgår 2015, som var det hidtil bedste år siden finanskrisen.”

”Det er især interessen for huse, der spirer og viser sig gennem et stigende antal fremvisninger de seneste måneder. Det tyder på, at fremgangen på boligmarkedet til stadighed når ud i flere hjørner af landet.

Lejlighederne har ikke haft så mange fremvisninger i 2016 som sidste år, men de seneste måneder har faldet rettet sig noget bl.a. takket være december, og 2015 var, skal vi huske, et ekstremt år på lejlighedsmarkedet med mange handler i foråret og stærkt stigende priser i de største byer. Sammen med øgede krav til kreditgodkendelse har de stigende priser lagt en dæmper på interessen, men den er fortsat på et højt niveau.”

Se hele homes Fremvisningsindeks for december 2016 her 

Se alle homes Fremvisningsindeks her 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev