Menu

home Fremvisningsindeks august 2017

Flere så på bolig i august. Lejlighederne overrasker positivt, mens interessen for huse har bidt sig fast og steg yderligere i august

6. september 2017

Efterspørgslen på huse holder dampen oppe og boligkøberne har fået fornyet appetit på lejligheder. Det viser home Fremvisningsindeks for august, der udsendes i samarbejde med Danske Bank.

Antallet af fremvisninger af huse steg 1,6 % fra juli til august, mens fremvisninger af lejligheder steg med 1,3 % i august. Hvis man ser på udviklingen over de seneste tre måneder, så er antallet af fremvisninger af huse steget 4 %, mens de er steget 3 % på lejligheder.

I forhold til august sidste år er interessen for lejligheder stort set uændret, mens fremvisninger af huse er 13,5 % højere end samme tidspunkt sidste år.

Uddybning, grafer, tabeller i vedhæftede pdf.

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 1,6 % fra juli til august (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Fremvisninger af lejligheder steg 1,3 % i samme periode. Den senere tids opadgående tendens ser dermed ud til at være fortsat i august.
  • Over det seneste år er antallet af lejlighedsfremvisninger stort set uændret, mens fremvisninger af huse er steget hele 13,5 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kilde: home/Danske Bank

Kommentar til homes Fremvisningsindeks for august, Mads Ellegaard, relationschef:

”Dermed tyder alt på, at boliginteressen er tilbage for fuld kraft efter sommerferien, og fortsat vil være stigende, selvom vi så det første dyk i huspriserne i et helt år i juli måned,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home-kæden.

En forklaring på de lavere huspriser i juli kan ifølge Home-chefen være, at der nu bliver solgt flere af de huse, som har været til salg i længere tid.

”Efterhånden som udbuddet daler er boligmarkedets ’bagkatalog’ begyndt at sælge bedre, og det kan være med til at trække priserne ned,” siger Mads Ellegaard og uddyber:

”Det er positivt for boligsælgerne, at der er gang i køberinteressen og salget, og for boligkøberne er det selvfølgelig godt, at der er fortsat er boliger til de rette priser. Som ejendomsmægler betyder det, at vi gerne hører fra endnu flere, som overvejer at sælge deres hjem. Køberne er på trapperne.”

Fremgangen i fremvisninger af lejligheder er overraskende, vurderer Mads Ellegaard.

”Det er har for nylig været fremme fra flere sider, at interessen for lejligheder nok havde toppet i denne omgang, men nu viser vores tal altså igen stigende interesse for lejligheder,” siger Mads Ellegaard.

home og Danske Banks fremvisningsindeks er opgjort som tre måneders glidende gennemsnit og er sæsonkorrigeret.

Se homes fremvisningsindeks for august 2017 her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!