Menu

home Fremvisningsindeks april 2016

Indeks: Flere fremvisninger af huse, fald for lejligheder

10. maj 2016

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg med 0,9 %, mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 1,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldet med henholdsvis 4,2 % og 11,3 %.
  • Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder var i april henholdsvis 14,5 % og 28,4 % lavere end samme måned sidste år.
  • Fremvisningerne af ejerlejligheder er faldet kraftigt det seneste år, men kommer også fra et meget højt niveau sidste år, hvor der var ekstraordinært meget fart på markedet for ejerlejligheder. På villamarkedet har fremvisningerne været mere eller mindre konstante siden august sidste år.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremvisninger af huse med 0,9 %, mens antallet af fremvisninger af lejligheder faldt med 1,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder i april var henholdsvis 14,5 % og 28,4 % lavere end i april sidste år.

De lidt blandede april-tal kommer oven på et kraftigt fald i fremvisninger af såvel huse som ejerlejligheder i marts. Her skal man dog især for ejerlejlighedernes vedkommende huske på, at selvom et fald i antallet af fremvisninger på knap 30 % over det seneste år lyder meget voldsomt, så var netop foråret sidste år også en periode med meget høj handelsaktivitet. Det er derfor ikke så mærkeligt, at vi har set en korrektion tilbage mod et lavere niveau. Med det sagt er niveauet nu på det laveste niveau siden november 2013, og det kan derfor godt være, at vi vil se en dæmper på prisudviklingen for ejerlejligheder.

For villaernes vedkommende har udviklingen været noget mere jævn end for ejerlejlighederne. Fremvisningen af villaer har da også taget et væsentligt mindre dyk end ejerlejlighederne. Selvom vi så et stort fald i antallet af fremvisninger af huse i marts, så er niveauet grundlæggende stadig det samme som det sidste halve år. Det ser altså ud til, at aktiviteten på villamarkedet har stabiliseret sig på det nuværende niveau. 

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Boligmarkedet – særlig udtalt lejlighedsmarkedet - halter lige nu efter de euforiske tilstande for et år siden.

Antallet af fremvisninger er betydeligt lavere end for et år siden, men sammenlignet med de foregående år er det - lige som salget af boliger - til gengæld højere i år.

Og det skal også med i det samlede billede, at køberne er blevet mere beslutningsdygtige. I år på det her tidspunkt skal der i snit ca. ni fremvisninger til, før der var en handel, hvor det var ti fremvisninger for hver handel sidste år.

En anden forklaring på nedgangen i fremvisninger er, at der er færre huse og - især - lejligheder til salg lige nu. Ergo er der også færre boliger at vise frem for køberne.

Det er også værd at notere sig, at boligsalget klarer sig bedre end den markante tilbagegang i fremvisningerne indikerer. For årets første tre måneder lå salget af huse ca. 6 % under sidste år, mens lejlighederne for et år siden solgte 14 % bedre i de første tre måneder af 2015.

Det ser ud til, at salget har fundet et naturligt leje over det seneste halve år. Vi kunne selvfølgelig altid ønske os flere handler, men alt i alt ser det fornuftigt ud for de kommende måneder, og den begyndende overophedning af det københavnske lejlighedsmarked, som truede sidste år, er heldigvis drevet over.”

Se hele home Fremvisningsindeks for april 2016 her (PDF)

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev