home Ejerlejlighedsprisindeks kvartalsfokus 2018

Lejlighedskøberne efterspørger de mindre lejligheder med typisk et par værelser – både af lyst og af nød. Projektsalg går tilbage

24. oktober 2018

Lejlighedsmarkedet: Flere salg af lejligheder i 3. kvt. – men til lavere priser

Fra august til september faldt lejlighedspriserne en smule – med 0,3 %. Over det seneste kvartal ser vi også en nedgang – på 2,0 % på landsplan.

Vi nærmer os det punkt, hvor priserne ikke er steget det seneste år. Lige nu er der ”kun” tale om, at lejlighederne koster 1,8 % mere end for et år siden. Det er på sin plads at sætte citationstegn. For det er opsigtsvækkende efter flere år, hvor vi har set prishop i runde tal omkring 10 % om året.

København er kun 1,3 % over priserne for et år siden. Aarhus skiller sig positivt ud – her er lejlighederne solgt til godt 6 % højere priser end på samme tid i 2017.

De lavere priser på lejligheder skyldes generelt, at udbuddet er vokset pænt, og at købere og sælgere nu forhandler mere om prisen end tidligere. Køberne har fået noget at sige igen.

De seneste måneder har det rumlet meget om nedtur for lejlighederne, men salgstallene for 3. kvt. viser ingen alvorlig prop i handlerne. Det kan virke en smule overraskende, at der ligefrem er solgt en smule flere lejligheder end i 2. kvt. – med 0,6 % flere handler i 3. kvt.

Der er mindre gang i markedet end for et år siden, og det viser en tilbagegang på godt 6 %, men det samlede billede af priser og handler lige nu er af et marked, hvor tingene er faldet mere til ro – uden at være gået i stå.

Projektsalget af lejligheder virker mest ramt på det aktuelle marked. Prisindekset viser, at det er projektsalget, der trækker priserne ned – og det er en kombination af færre købsaftaler og projekter til lavere kvm-priser. Priserne på projektsalg varierer meget efter typen af projekt og af beliggenheden.

Kvm-prisen på projektsalget er 8,5 % lavere i 3. kvt. Det almindelige salg, de brugte lejligheder i København, har set et beskedent prisfald på 0,5 % det seneste kvartal.

Det er et udtryk for, at køberne særligt efterspørger de mindre lejligheder med typisk et par værelser – både af lyst og af nød.

Priserne på de mindre lejligheder er skudt i vejret de seneste år, men den beskedne størrelse gør, at singler, par og forældrekøbere trods alt nemmere kan få købet godkendt, mens det kræver mere på kontoen at få foden inden for i en projektlejlighed, der ofte både er større og koster mere pr. kvadratmeter. En projektlejlighed er i snit på cirka 100 kvm.

Samme tendens ses for de store ”brugte” lejligheder. Til gengæld er markedet for udlejning af nye lejligheder vokset. 

Ejerlejligheder - homes kvartalsfokus: Ejerlejlighedspriserne faldt i 3. kvartal

  • homes ejerlejlighedsprisindeks for hele landet viser, at priserne faldt med 0,3 % fra august til september (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders gennemsnit.
  • Med tallene for september har vi overblikket over hele 3. kvartal. Fra 2. kvartal til 3. kvartal faldt priserne med 2,0 %. I forhold til for et år siden lå priserne i 3. kvartal 1,8 % højere.
  • Faldet var primært drevet af en opbremsning i Region Hovedstaden, hvor priserne faldt med 2,1 % fra 2. kvartal til 3. kvartal. Modsat steg priserne i Region Midtjylland med 2,1 % i samme periode.
  • Tal for salg af ejerlejligheder viser, at handelsaktiviteten steg en smule fra 2. kvartal. til 3. kvartal (sæsonkorrigereret). Men set i forhold til samme periode for et år siden blev der solgt 6,1 % færre lejligheder.

Se hele homes Ejerlejlighedsprisindeks kvartalsfokus 2018 her (PDF)

Se også homes Husprisindeks kvartalsfokus 2018 her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!