Menu

home Ejerlejlighedsprisindeks januar 2017

Husene matcher lejlighedernes prishop – solid start på ’17

14. februar 2017

FAKTA: home ejerlejlighedsprisindeks: Priserne steg 0,7 % i januar

  • homes ejerlejlighedsprisindeks steg 0,7 % fra december til januar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Sammenlignet med samme tid sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 6,6 % højere. Det er især gået frem i Region Hovedstaden, hvor priserne steg 7,0 % det seneste år, mens de i samme periode steg 4,1 % i Region Midtjylland.
  • Prisudviklingen i Region Hovedstaden er primært drevet af det københavnske boligmarked. Priserne i København steg mellem december og januar med 1,2 %.
  • Priserne i Aarhus var uændrede sammenlignet med december. Over det seneste år er priserne i Aarhus steget 1,3 %.
  • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. var i januar 2.310.000 kr. opgjort på landsplan. Det er 6,4 % mere, end da priserne toppede før krisen.
  • De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. Målt på denne måde steg lejligheds-priserne 0,5 % i januar. Indekset viser, at lejlighedspriserne gennem en længere årrække er løbet fra de generelle forbrugerpriser.
  • Ejerlejlighedspriserne er endnu ikke tilbage på niveauet fra før krisen, hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i de mellemliggende år. Priserne er fortsat 8,5 % fra toppen i 2006.

Kilde: home / Danske Bank

Kommentarer fra relationschef Mads Ellegaard i home:

Drømmen om en lejlighed er blevet dyrere at indfri. Lejlighedspriserne er 6,4 % højere end i 2006 – men dog fortsat 8,5 % under, hvis vi fratrækker inflationen.

Lejlighedsmarkedet er startet stærkt i 2017 – efter en periode med stilstand – med en prisstigning på 0,7 % i januar. Det er især de københavnske lejligheder, der trækker med en stigning på 1,2 %.

”Boligåret 2017 har fået en ’rullestart’ med stigende priser på både lejligheder og huse – og flere på fremvisning. Fremvisningerne er boligmarkedets barometer; det giver os et godt fingerpeg om, hvordan handelsaktiviteten bliver de kommende måneder, og her er både huse og lejligheder altså kommet godt ud af startblokkene, ” siger Mads Ellegaard.

Fremgangen ligger godt i tråd med den optimisme blandt danskerne, vi blandt andet har set afspejlet i det seneste forbrugertillidsindeks, som tog et pænt hop op fra december til januar. På den baggrund forventer vi i home de kommende par måneder et godt salg af huse og lejligheder. Ifølge den seneste Greens-måling ifølge Børsen tror 61 % af danskerne på stigende boligpriser i 2017.

Se hele homes Ejerlejlighedsprisindeks for januar 2017 her 

Se homes Husprisindeks for januar 2017 her 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!