Menu

home Ejerlejlighedsprisindeks 4. kvartal

Ejerlejlighedspriserne er nu de højeste nogensinde

22. januar 2018

Boligmarkedet 2017 sluttede af med ekstra hop i hus- og lejlighedshandler – og fornyet luft under lejlighedspriserne sidst på året, mens huspriserne fladede ud, viser Home kvartalfokus for 4. kvartal 2017. 

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home-kæden

Lejlighederne fik også ny energi i slutningen af 2017 - efter tendens til stagnation i månederne efter sommerferien.

”Salget af lejligheder gik mere frem i årets sidste tre måneder sammenlignet med samme måneder i 2016, end det gjorde i året generelt, og priserne fik også ny medvind – igen med hovedstaden som lokomotiv blandt andet drevet af projektsalget – de nyopførte lejligheder – som også solgte godt i slutningen af 2017.”

Fremgangen sidst på året betød, at lejlighedspriserne nåede en ny milepæl i december.

Renset for inflationen overhalede prisen for en kvadratmeter lejlighed i december den tidligere pris-top fra juni 2006 med 1,3 % opgjort på landsplan. I rene salgspriser koster lejlighederne ca. 20 % over dengang.

Boligåret årgang 2018 tegner også godt, vurderer Home - der er udsigt til mindst lige så god en ’aftapning’ som i 2017.

Home fremvisningsindeks, som udsendes i samarbejde med Danske Bank viser, at der i december var 15 % flere købere på fremvisning af huse end i samme måned året før, og for lejligheder var det næsten 10 % flere.

”Køberne har taget forskud på foråret, der er en stor optimisme og vækst i samfundet, og økonomerne forventer, at renten forbliver lav i hele 2018, så der er gødet til et godt salg igen i år, så med mindre der sker politiske indgreb eller renten pludselig tager et hop op, ser det fornuftigt ud,” siger Mads Ellegaard.

Home spår, at 2017 ender på ca. 77.500 boligsalg i almindelig fri handel via landets ejendomsmæglere (huse, lejligheder og sommerhuse), når de officielle statistikker er endeligt opgjorte. 2018 ender med over 80.000 handler, spår home.

”Boligmarkedet har været på rette spor et par år, men det er er først nu, det for alvor er tilbage målt på handler, hvis vi ser på det historiske gennemsnit. I de ’vilde’ år midt i 00’erne var det helt oppe omkring 90.000 handler,” fortæller Mads Ellegaard.

Resumé:

  • De reale lejlighedspriser (renset for inflationen) steg med 2,9% fra 3. til 4. kvartal (sæsonkorrigeret) – til det højeste niveau nogensinde målt på landsplan
  • homes ejerlejlighedsprisindeks for hele landet viser, at priserne i gennemsnit steg 10,7 % i 2017 i forhold til 2016 – en kraftig stigning på et enkelt år.
  • Tal for handelsaktiviteten for ejerlejligheder viser, at handelsaktiviteten steg 5,2 % i 2017 i forhold til 2016. Dermed lå handelsaktiviteten på et højt niveau.
  • Fremgangen var især drevet af prisudviklingen i Region Hovedstaden, hvor pri-serne i 2017 steg med 11,0 % i forhold til året før.
  • Ejerlejlighedspriserne steg 1,8 % fra november til december (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders gennemsnit. Det betyder, at handelspriserne steg med 2,8 % fra 3. til 4. kvartal (sæsonkorrigeret). Prisstignin-gen fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal 2018 er på hele 13,6 %.
  • De markante prisstigninger på ejerlejligheder skyldes i høj grad udviklingen på det københavnske projektlejlighedsmarked, hvor priserne steg kraftigt i andet halvår.
  • Det generelle prisniveau i samfundet faldt en smule fra 3. til 4. kvartal, og derfor steg de reale lejlighedspriser med 2,9% fra 3. til 4. kvartal (sæsonkorrigeret) – til det højeste niveau nogensinde.

Kilde: home/Danske Bank – kvartalsfokus 4. kvt 2017

Læs hele homes Ejerlejlighedsprisindeks 4. kvartal 2017 her (PDF)

Læs også home Husprisindeks 4. kvartal 2017 her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!