Menu

home Ejerlejlighedsprisindeks 1. kvartal 2017 ejerlejligheder

3 måneder med stigende boligpriser - store påskeæg til boligejerne - fremgang i alle regioner det seneste år

12. april 2017

Ejerlejligheder fik god start på 2017

  • homes ejerlejlighedsprisindeks for hele landet viser, at priserne i gennemsnit steg 8,2 % over det seneste år. Fremgangen var især drevet af stigende priser i både København og Region Hovedstaden.
  • Tal for salg af ejerlejligheder viser, at handelsaktiviteten er steget med 7,1 % fra 1. kvartal 2016 til 1. kvartal i år. Det bekræfter, at danskerne fortsat har god appetit på at købe lejligheder – især i København.
  • Ejerlejlighedspriserne steg 0,7 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders gennemsnit. Det bidrager til, at handelspriserne steg med 3,2 % fra 4. 2016 til 1. kvartal 2017 (sæsonkorrigeret).
  • Aktuelt drives prisstigningerne på ejerlejlighedsmarkedet primært af stigende priser på eksisterende lejligheder, mens salget af projektlejligheder har udviklet sig mere beskedent det seneste års tid.
  • Det generelle prisniveau i samfundet steg en smule fra 4. til 1. kvartal, og derfor steg de reale lejlighedspriser også med 1,9 % fra 4. til 1. kvartal (sæsonkorrigeret).

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home 

home og Danske Bank kan nu gøre status for boligsalget i 1. kvartal 2017, og starten på boligåret har en givtig omgang for boligejerne. Både lejligheder og huse er steget i værdi.

Tre måneder i streg er priserne steget i 2017. Mest på lejlighederne med en stigning på 3,2 % og lidt mindre på husene med 1,4 % - fra 4. kvt. 2016 til 1. kvt. 2017.

Over det seneste år er prisen på lejlighederne gået frem med 8,2 %. Altså er der rullet mindst et par hundredetusinde kr. ind på de fleste lejlighedsejeres ’friværdikonto’.
Også husene er blevet mere værd – med en gennemsnitlig stigning på 8,5 % på landsplan.

Lidt populært sagt er det altså ret store påskeæg, som boligejerne kan nyde i den kommende højtid: Huse og lejligheder er langt mere værd end for et år siden.

Typisk er det lejlighederne, der får mest omtale, men husene har – procentvis – i al stilfærdighed trukket mest frem i priserne over det seneste år, men den førsteplads kan de måske miste igen, hvis lejlighederne fortsætter samme fremgang de kommende måneder.

Og alle regioner i landet kan glæde sig over stigninger i huspriserne, typisk på mellem 7-8 %. Hovedstaden og Nordjylland skiller sig ud i positiv retning med højere stigninger.

2017 er startet med tre særdeles gode måneder, hvor priserne er steget hver måned – og hvor der er handlet boliger i et flot omfang. Ejerlejlighederne løber igen hurtigst, og faktisk er der tale om en fremgang i salget på hele 7,1 % set over det seneste år. Husene holder omtrent status quo i handlerne i forhold til samme tid for et år siden.

Salgstallene understreger med tydelighed, at danskerne ikke har mistet lysten til at købe lejligheder, selv om priserne er steget stort set konstant siden 2012. Det pæne prishop på 8,2 % bliver næsten matchet af et omtrent et ligeså stort spring frem i handler. Der er så at sige sammenhæng mellem fremgangen i priserne og fremgangen i handlerne – og det er en beroligende faktor, når snakken falder på lurende boligbobler.

Når det er sagt, så er der en grænse for, hvad køberne kan blive ved med at betale, men den aktuelle – tæt på historisk lave – rente, stigende lønninger og flere i job trækker fortsat en høj efterspørgsel efter et sted at bo – og i særdeleshed i landets hovedstad.

Der er særdeles positiv, at der er fremgang i priserne i alle regioner, set over det seneste år, og det følger i forlængelse af, at der er mere gang i hushandlerne over det meste af Danmark.


Se hele homes kvartalfokus for ejerlejligheder i 1. kvartal her

Se homes kvartalfokus for huse i 1. kvartal her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!