Menu

home Ejerlejlighedsindeks april 2017

De ’brugte’ lejligheder steg i pris – de nye trak ned

15. maj 2017

”Der er umiddelbart ingen dramatik bag prisfaldet i København. Forklaringen er, at der er solgt flere projektboliger, og de er solgt til lavere priser. De eksisterende lejligheder er faktisk steget i pris, så der er næppe tale om en ny retning i prisudviklingen.”

Lejlighedspriserne er godt 8 % højere nu, end da de toppede tilbage i 2006. Fraregnet inflation er priserne fortsat under niveauet.

En forklaring på de stigende priser på eksisterende lejligheder er, at de mindre lejligheder er blevet voldsomt attraktive.

”Vi oplever ekstrem stor efterspørgsel på mindre lejligheder – typisk 2-værelses – fordi de har en størrelse, der passer mange singler og studerende. Men der er mangel på disse lejligheder, og det presser prisen op. Mange af de nye projektlejligheder er derimod store og appellerer til familier og mere købestærke købergrupper – og det efterlader altså et udækket behov,” siger Mads Ellegaard.

De mindre lejligheder hører typisk til i den gamle boligmasse, fordi Københavns Kommune stiller krav om, at nyopførte lejligheder skal have en størrelse på mindst 95 kvm.

”Og størrelsen alene gør en sådan lejlighed prismæssigt uopnåelig for mange købere,” siger Mads Ellegaard.

Lejlighedspriserne faldt i april

  • homes ejerlejlighedsprisindeks faldt 0,5 % fra marts til april (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Priserne i København faldt mellem marts og april med 2,2 % pga. lavere priser på de solgte projektlejligheder. Eksisterende lejligheder steg i pris. Priserne i Aarhus var til gengæld uændrede i april sammenlignet med marts.
  • Sammenlignet med samme måned sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 6,4 % højere.
  • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. var i april 2.340.000 kr. opgjort på landsplan. Det er 8,2 % mere, end da priserne toppede før krisen.
  • Det er især gået frem i Region Hovedstaden, hvor priserne er steget 7,7 % det seneste år, mens de i samme periode er steget 0,2 % i Region Midtjylland.
  • Prisudviklingen i Region Hovedstaden er primært drevet af det københavnske boligmarked.
  • De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. De faldt 0,5 % i april (målt som et 3 måneders glidende gennemsnit). Indekset viser, at lejlighedspriserne gennem en længere årrække er løbet fra de generelle forbrugerpriser.
  • Ejerlejlighedspriserne er endnu ikke tilbage på niveauet fra før krisen, hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i de mellemliggende år. De reale priser er fortsat 8,0 % fra toppen i 2006.

Kilde: home & Danske Bank

Se hele homes ejerlejlighedsindeks for april her 

Se homes husprisindeks for april her 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!