Et skift i livet kan komme som et lyn fra en klar himmel. Pludseligt og helt uden varseI står man ved en skillevej og skal gentænke hele sin tilværelse.

 

I podcasten ‘Skiftet’ er vært Flemming Møldrup på besøg hos en person, der har gennemgået et stort skift i deres liv. For at tale om hvordan skiftet har påvirket dem, hvad de har lært, og hvordan de er landet på den anden side.

 

Måske står du selv en dag i en lignende situation. I ‘Skiftet’ bliver du inspireret til, hvordan du med ro i maven finder dig selv i en situation, der kan virke uoverskuelig.

 

Lyt til de aktuelle episoder i nedenstående.

 

 

Podcastserien 'Skiftet' er lavet i samarbejde med og er produceret af Heartbeats


Copyright: Heartbeats
Sponsor: home a/s

 

 

 

 

Geeti Amiri blev tvangsfjernet og kom hjem som 23-årig: “Efter 6 år stod mit værelse fuldstændig, som jeg havde forladt det”

Geeti Amiri, Foto: Anders Dall, Heartbeats
Historien bag om podcast med Geeti Amiri

Da samfundsdebattør Geeti Amiri var 14 år, døde hendes far. Farens død lagde ansvaret for familiens gode navn og ære i hænderne på Amiris storebror – et ansvar, han aldrig skulle have haft. På det tidspunkt havde han svært ved at holde sammen på sit eget liv, så ansvaret var ham for stort, og som reaktion udsatte han Geeti Amiri for fysisk og psykisk vold i tre år. Amiri blev tvangsfjernet som 17-årig, og så derefter ikke sin familie i seks år.

 

Amiri delte sin historie i hendes bog, ‘Glansbilleder’, i 2016 og er blevet en aktiv stemme i samfundsdebatten, hvor hun kæmper for ligestilling i minoritetsmiljøerne. I 2018 trak hun dog stikket fra medierne og begyndte at uddanne sig til folkeskolelærer.

 

I dette afsnit af ‘Skiftet’ er vært Flemming Møldrup på besøg hos Geeti Amiri for at høre hendes livshistorie og for at forstå hendes stræben efter at leve gennemsnitligt liv med kartoffelmadder uden for den offentlige debat.

 

 

Familievejleder Lola Jensen havde behov for ydre orden, når der var kaos derhjemme

Lola Jensen, Foto: Jonatan Bruun Borring, Heartbeats
Historien bag om podcast med Lola Jensen

De seneste 30 år har Lola Jensen arbejdet som familievejleder hos børnefamilier. Den største omvæltning i hendes liv har været skiftet i hendes arbejdsliv. Inden Lola Jensen valgte at sige sit faste job som socialpædagog op og springe ud som selvstændig familievejleder, var hun selv den lidt for sure mor, der kom hjem fra job og var irriteret over at skoene ikke stod parallelt.

 

Hun havde, ligesom mange andre kvinder, et behov for ydre orden når der var indre kaos og overskuddet til lusekur, restskat og roskildesyge var ikke-eksisterende. Lola Jensen måtte derfor lære at bruge “værktøjskassen” hjemme, inden hun kunne bruge den ude i familierne.

Men det handler ikke kun om Lola Jensens egne skift i livet, det handler også om andres – nemlig det at flytte når man har børn. For hvordan håndterer man den omvæltning i et barns liv? Det taler hun med vært Flemming Møldrup om i dette afsnit af podcasten ‘Skiftet’.

 

 

Ida Auken efter stressforløb: “Det var først, da jeg kom i behandling, at jeg kunne se, hvor syg jeg var”

Ida Auken, Foto: Embla Egelund, Heartbeats
Historien bag podcasten med Ida Auken

Da Ida Auken sidste år meldte sig syg med stress, havde hun en klar forventning om at være fit for fight få uger senere. Men sygemeldingen endte med at vare flere måneder.

 

I dette afsnit af podcasten “Skiftet” med Flemming Møldrup fortæller den mangeårige politiker om forløbet op til sin sygemelding, og hvordan hun fandt sig selv igen bagefter.

 

“I starten troede jeg ikke, at jeg var ret syg. Det var først, da jeg kom i behandling, at jeg kunne se; “shit hvor har jeg været syg”, husker Ida Auken.

 

“Jeg kan ikke bære mere”
43-årige Auken har været i Folketinget i 14 år og har i mange år kørt i et højt gear. Da klimaet for alvor kom på dagsordenen i 2019, satte hun arbejdsgearet et nøk op, mens hun forsøgte at jonglere livet som mor til to. Det gik godt, indtil det gik helt galt.

 

“Jeg sagde til min mand, at jeg havde det rigtig dårligt. Jeg kiggede bare på ham og sagde, at jeg ikke kunne bære mere”, fortæller Ida Auken, der havde svært ved at erkende, hvor syg hun var.

 

I “Skiftet” fortæller Ida Auken, hvordan det var at dele sygemeldingen med hele verden og opleve, at det blev breaking i de danske medier to minutter senere.

 

“Der var et vattæppe mellem mig og verden, som jeg kun kunne bryde igennem ved at drikke en hel flaske vin. Jeg lå i fosterstilling med tømmermænd. Det har jeg ikke gjort, siden jeg var 25 år”, fortæller Auken.

 

 

Sissel-Jo Gazan: “Overskriften på mit liv har været utryghed”

Sissel-Jo Gazan, Foto: Embla Egelund, Heartbeats
Historien bag podcasten med Sissel-Jo Gazan

I 2003 blev forfatter Sissel-Jo Gazan forladt af sin kæreste og faren til deres fælles datter, der på det tidspunkt var et år gammel. Det førte til en længere rejse, hvor Gazan prøvede at finde sit nye sted i verden, og hun endte med at slå sig ned med sin datter i Berlin. En by hun ikke kendte, et sprog hun ikke mestrede, og uden planer for hvad der nu skulle ske med hende og barnet. Men byen åbnede sig for hende, og det skulle vise sig at være det rigtige sted for hende, og den dag i dag bor hun der stadigvæk med sine nu tre børn.

 

Det var dog ikke nyt for Sissel-Jo Gazan at kaste sig ud på dybt vand, og i dette afsnit af ‘Skiftet’ kan du høre hende fortælle om, hvordan utryghed har været et tema i hendes liv, hvor hun konstant har søgt svar på de ting, hun ikke ved noget om og prøvet at udfordre sig selv, så hendes liv blev uforudsigeligt.

 

 

Svend Brinkmann: “Jeg er jo fra Herning, hvor man skal tjene nogle penge og betale sin gæld”

Svend Brinkmann, Foto: Oliver Botfeldt, Heartbeats
Historien bag podcasten med Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er en af Danmarks bedst sælgende forfattere indenfor selvudviklingslitteraturen. I 2014 udkom han med bogen 'Stå fast’, og siden har han været en fast stemme i samfundsdebatten.

 

Svend Brinkmanns karriere kunne dog nemt være gået en anden vej. Da han startede sit studieliv, var det på filosofiuddannelsen. Efter lang tids overvejelse startede han forfra og skiftede til psykologi, fordi han var bange for at ende som arbejdsløs filosof uden penge på lommen.

 

I dette afsnit af podcasten 'Skiftet' er vært Flemming Møldrup taget til Djursland for at besøge Svend Brinkmann i hans sommerhus og tale med ham om det definerende skift i hans liv. Om hvilke overvejelser han havde, da han skulle træffe valget, og om hvad man kan gøre, når skæbnen melder sig.

 

Du kan også høre Møldrup og Brinkmann tale om at sige farvel til et sted med dyrebare minder, for vi besøger nemlig Brinkmann den sidste weekend i sommerhuset, som har betydet enormt meget for ham og hans familie.

 

 

Sarah Grünewald: “Mine dæmoner valgte nogle ting, som jeg slet ikke havde lyst til”

Sarah Grünewald, Foto: Heartbeats
Historien bag podcasten med Sarah Grünewald

I dette afsnit podcasten ‘Skiftet’ er vært Flemming Møldrup taget hjem til Sarah Grünewald i Valby. Sarah Grünewald er tidligere fotomodel, havde sin første større rolle i en spillefilm i 2020 i Søren Kragh Jacobsens ‘Lille Sommerfugl’, hun er født i Tyskland, opvokset på Falster, men du kender hende måske bedst som tv-vært på underholdningsprogrammet ‘Vild med dans’. I 2014 blev Grünewald gift med sin nu eksmand Rasmus Backhaus, de fik sønnen Luis to år senere, og i 2019 valgte de to så at gå fra hinanden.

 

Da de to mødte hinanden, var det, som så mange andre, med forhåbningen om, at det skulle være for evigt. For evigt blev det også, men ikke helt som de havde forventet. De er knyttet sammen af deres søn, og sammen forsøger de at få forældreskabet at gå op.

 

I samtalen med Flemming Møldrup kan du høre Sarah Grünewald fortælle om at indse, at hendes mand var hendes bedste ven, om ikke længere kunne være intim i sit forhold, og om hvordan nye partnere altid må acceptere, at der både er et barn og en eksmand, der er helt centrale i hendes liv.

 

 

Mia Wagner: “Det sværeste var at tage beslutningen. Jeg var så anspændt, at jeg knækkede to tænder”

Mia Wagner, Foto: Anders Dall, Heartbeats
Historien bag podcasten med Mia Wagner

I efteråret 2020 besluttede iværksætter Mia Wagner sig for at tage et stort skridt i sit liv. Hun fratrådte nemlig som koncernchef for familiekoncernen Freeway for at stifte investeringsvirksomheden Nordic Female Founders sammen med sin kompagnon Anne Stampe Olesen. Mia Wagner var ellers udset til at overtage familievirksomheden med udsigt til en fremtid med stor økonomisk sikkerhed. Det valgte hun midlertid at vinke farvel til for i stedet at prøve at gøre en forskel for diversiteten i danske start-ups og og få flere kvinder til at begynde at investere.

 

Men hvordan træffer man lige sådan en beslutning? Det er emnet for dette afsnit af vores podcastserie ‘Skiftet’, hvor vært Flemming Møldrup taler med Wagner om at tage det store skridt. For ikke alene har hun vendt op og ned på sit arbejdsliv, hun har også skiftet Viborg ud med København sammen med sine to teenagedøtre.

 

 

Wassim Hallal: “Selvfølgelig er der en grænse for, hvor langt man kan nå, men man må aldrig give op”

Wassim Hallal, Foto: Embla Egelund, Heartbeats
Historien bag podcasten med Wassim Hallal

Da finanskrisen buldrede derudaf i 2009, stod Wassim Hallal ved en skillevej. Han havde igennem en årrække opbygget et ry som en af Danmarks mest eftertragtede kokke, først som køkkenchef på Molskroen og senere som køkkenchef i den japanske have på en restaurant, der bar hans initialer ‘WH’. Men da finanskrisen begyndte at vise sit grimme ansigt, kunne ejerne ikke længere betale regningerne, og pludselig var Wassim Hallals gode ry og rygte på spil. Derfor valgte Hallal at kautionere sine ejere, betale regningerne selv og sagde sin stilling op.

 

Wassim Hallal tog en stor chance for at beskytte sit gode rygte i de gastronomiske kredse. Det skulle senere vise sig at bære frugt. Umiddelbart efter gik han ind i ejerskabet på Restaurant Frederikshøj, ansatte sig selv som køkkenchef og blev i 2015 belønnet for sin satsning med en michelinstjerne, som restauranten har den dag i dag.

 

I dette afsnit af podcastserien ‘Skiftet’ taler vært Flemming Møldrup med Wassim Hallal om den tumultariske periode i hans liv, om hvordan han driver sin forretning, og hvordan han bruger sin drivkraft til at skabe i køkkenet.

 

 

Jan Grarup: “Jeg vil hellere forlade dette liv som en god far end som verdens bedste fotograf”

Jan Grarup, Foto: Rasmus Kahlen, Heartbeats
Historien bag podcasten med Jan Grarup

I 2015 døde Jan Grarups ekskone og mor til Jans tre ældste børn. Pludselig stod han tilbage som den eneste forælder med et stort ansvar for at de fik den støtte de havde brug. Det var ikke planen. Jan havde altid troet, at det var ham der skulle "ryge" først. Men sådan skulle det altså ikke gå.

 

I dette afsnit af vores podcastserie 'Skiftet' taler Flemming Møldrup med Jan om hvordan man balancerer et liv som krigsfotograf, hvor man bevæger sig i nogle af verdens farligste brændpunkter, med et ansvar for at komme godt hjem og være en støtte for sine børn. De taler om overgangen, om tabet, om fremtiden og om hvordan Jans tre ældste børn klarer det under hans skift.

 

 

Kristian Jensen: “Når drømmen forsvinder, så skal man være berørt”

Kristian Jensen, Foto: Anders Dall, Heartbeats
Historien bag podcasten med Kristian Jensen

2019 var et begivenhedsrigt år for tidligere næstformand i Venstre, Kristian Jensen. Dødsfald i den nære familie, folketingsvalg og et formandsopgør der kulminerede i knuste drømme en sensommerdag i Brejning lidt udenfor Vejle, hvor en tydeligt berørt Kristian Jensen mødte journalisterne for at bekendtgøre sin afgang. Det var dog mere end blot et farvel til næstformandskabet, men også et farvel til Kristians drømme opbygget gennem et langt liv i dansk politik.

 

I denne første episode af podcastserien ‘Skiftet’ taler Flemming Møldrup med Kristian Jensen om, hvordan oplevelsen har flyttet ham som menneske, og om hvordan han i dag lever livet anderledes, end da hans ambitioner lå i Statsministeriet. I dag fokuserer han på at gøre flere ting af lyst end af pligt og at gøre en stor forskel for færre mennesker.


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.
  1. Eller


/ Bestil salgsvurdering
Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Venlig hilsen
home

{{vm.successTexts.shopName}}

{{vm.successTexts.shopAddress}}

{{vm.successTexts.shopZip}} {{vm.successTexts.shopCity}}

Tlf.: {{vm.successTexts.shopPhone}}

{{vm.successTexts.brokerName}} {{vm.successTexts.brokerName}}
{{vm.successTexts.brokerTitle}}

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger


/ Få VærdiTjek
Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo
Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 1 til 2 gange om måneden.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!