Menu

Økonomi og lån ved boligkøb

Økonomi og lån ved boligkøb

Der er flere måder at finansiere et boligkøb på, men hvad er den bedste løsning for dig?

Hvor meget kan din økonomi bære, og hvilke boliglån skal du vælge? Her får du et overblik over nogle af de vigtigste forhold.

Hvilket lån passer dig bedst?

Det komme an på, hvem du er, og hvor meget du har brug for at låne. Du skal bl.a. tage stilling til, om du vil have fast eller variabel rente - og om du vil have mulighed for afdragsfrihed. Alle låntyper har fordele og ulemper, som skal afvejes mod hinanden, så du får det lån, som passer bedst til dig og din situation.

Med Danske Banks låneberegner kan du nemt regne ud, hvad du skal betale om måneden ved forskellige låntyper. 

Lån til ejerbolig, andel og sommerhus

Helårsboliger

Du kan låne op til 80 % af en ejerboligs købspris som realkreditlån, der er den billigste form for boligfinansiering. De næste 15 % kan du låne som et boliglån i banken og de sidste 5 % er den kontante udbetaling, du selv skal kunne stille med.

Andelsboliger

Andelsboliger har specielle regler omkring belåning, som gør, at du kan ikke få et realkreditlån. I stedet kan du få et særligt andelsboliglån i banken. En bankrådgiver kan fortælle mere om reglerne på området. Nogle andelsboligforeninger kan også have egne regler om finansieringen, som står i foreningens vedtægter.

Sommerhus

Der gælder andre regler for finansiering af et sommerhus end et helårshus. På et sommerhus kan du få et realkreditlån på op til 75 % af sommerhusets værdi. De næste 20 % kan du få som banklån, mens de sidste 5 % er den kontante udbetaling, du skal stille med.

Det er helt op til dig, hvor du ønsker at optage dit realkreditlån og boliglån, men home samarbejder med Realkredit Danmark og Danske Bank.

Du er også altid velkommen til at ringe til en boligrådgiver i Danske Bank på 70 15 15 16 – eller til at booke et uforpligtende møde her.

Lån til sommerhuset i din friværdi

Hvis du ejer en helårsbolig, har du måske så meget friværdi i den, at du kan låne billigt i friværdi til at købe sommerhus. På den måde kan du finansiere hele sommerhuskøbet ét sted og måske låne op til 100 procent af sommerhusets pris, hvis du har behov for det.

Læs mere om, hvordan du kan låne billigt i din friværdi på danskebank.dk

 

Køberrådgivning

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder fra os via vores nyhedsbrev, nu skal du bare læne dig tilbage og vente.

Der skete en fejl !