Menu

Køberfif: 13 gode råd til boligkøb

Som boligkøber er det afgørende at være godt forberedt, så du ikke forhaster dig i den store beslutning – det giver det bedste køb og boligsalg for alle parter

Det er en stor beslutning at købe en bolig,  og derfor er det også ekstra vigtigt, at du som køber er godt forberedt.

Eksempelvis at banken har givet sit stempel til købet – så det er muligt at købe uden unødig forsinkelse fra sagsbehandling i den afgørende købsfase. Og at du som køber har rådgivere, der kan afkode tilstandsrapporten, stå for forhandling af pris og vilkår og tjekke alle dokumenter og købsaftalen grundigt – så det bliver et trygt og godt køb.

home har særligt uddannede køberrådgivere, der kan hjælpe med afklaring og forhandling – uden at det er på kompromis af trygheden. At det hele ruller og virker seriøst, kan også være med til at forhindre, at en anden køber smutter indenom lige inden målstregen.

Vi har samlet 13 køberfif til boligjagten:

 1.  Bliv godkendt til boligkøb – og få bank eller Sunday.dk til at regne på, hvad du har råd til.
 2.  Snak med familien om, hvad der vægter højt på boligjagten. Eks. er det et hyggeligt byhus eller en landejendom med loft til det blå? Er det gammelt eller nyt, parklignende have eller terrassekrog, plads til børneflok eller hobbies?
 3.  Søg på nettet og spor jer ind på, hvad I får for pengene. Opret søgeagenter.
 4.  Kontakt de markedsledende ejendomsmæglere i byen, kom i køberkartoteket eller følg dem på Facebook. Det er ofte vejen til at spotte de nyeste boliger først.
 5.  Tal allerede nu med en køberrådgiver der kan hjælpe dig under hele købet – det kan være en ejendomsmægler eller en advokat. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du får en køberrådgiver ved din side så tidligt i forløbet som muligt. Det koster selvfølgelig noget, men rådgiveren kan tjene sig hjem mange gange. Klik her for at læse mere om home Køberrådgivning.
 6.  Tag på Åbent Hus. Det føles mere uforpligtende og det er muligt at se flere boliger og besøge forskellige kvarterer eller byer samme dag. Det giver et bedre overblik over, hvad markedet kan byde på og de forskellige prisniveauer.
 7.  Tjek skolevejen, og hør om kommunen kan passe børnene. Er butikker, afstand til job og transportforhold vigtige? Ændrer ønskerne sig…, så ret til.
 8.  Bestil fremvisning, se og mærk boligen, gå en tur i nabolaget. Passer alt, så gå videre med købet.
 9.  Kig tilstandsrapporten grundigt igennem og få evt. en køberrådgiver, bygningsrådgiver eller håndværker til at se ejendommen med dig.
 10.  Hold hovedet koldt, selv om det er svært ikke at blive revet med, når den rigtige bolig dukker op. Træk på din(e) rådgiver(e), der kan spare dig for mange penge og mange ærgrelser i den afgørende fase
 11.  Afgiv et købstilbud men vær forberedt på, at boligen kan gå din næse forbi. Der er nogle gange flere købere til den samme bolig, og ejendomsmægleren kan ikke love dig boligen; det er helt op til sælger, hvem han eller hun vil sælge til.
 12.  Er der OK til alt, så er du klar til at skrive under på en købsaftale. Handlen er først bindende, når sælger har skrevet under. Men husk at få taget forbehold for din banks og din rådgivers endelige godkendelse.
 13.  Du kan fortryde købet de næste seks hverdage – men det koster 1 % af købesummen at udnytte sin fortrydelsesret.

 Læs mere om Køberrådgivning her

Kilde: home

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev