Menu

Udlejning af sommerhus

Hvis du både udlejer dit sommerhus og benytter det selv, så kan det skattemæssige overskud ved udlejningen opgøres på to måder

Skatteregler og udlejning af sommerhus 

Hvis du både udlejer dit sommerhus og benytter det selv, så kan det skattemæssige overskud ved udlejningen opgøres på to måder:

A. 40 procent-reglen (bundfradrag)

Denne regel er den mest anvendte. 40 procent-reglen giver et bundfradrag samt mulighed for at trække 40 procent fra den resterende lejeindtægt, inden beløbet medtages på selvangivelsen. Det er ikke muligt at foretage andre skattemæssige fradrag, og lejernes betaling for el, gas, varme, telefon mv. skal medregnes særskilt som indtægt.

Bundfradraget må ikke overstige bruttolejeindtægten, så udlejningen kan ikke give et skattemæssigt underskud. Ejeren skal betale ejendomsværdiskat for hele året - altså også for den periode fritidshuset er udlejet.

B. Regnskabsmæssig opgørelse

Ved anvendelse af den regnskabsmæssige opgørelse betaler du skat af hele lejeindtægten. Samtidig kan du få fradrag for udgifter til vedligeholdelse af hus, inventar og indbo, som vedrører den periode, hvor fritidshuset har været udlejet. Fradraget kan ikke være større end lejeindtægten, så udlejningen kan heller ikke give underskud med denne opgørelsesmetode. Du skal kunne fremvise kvittering på de ting, du vil trække fra.

Overskuddet ved udlejning skal du medtage som kapitalindkomst, og der skal betales ejendomsværdiskat for den periode, hvor sommerhuset ikke har været udlejet.

Det er muligt at skifte fra "40 procent-reglen" til den "regnskabsmæssige opgørelse". Anvendes den regnskabsmæssige opgørelse, kan man ikke senere overgå til at anvende 40 procent-reglen.

Du kan læse mere om de aktuelle satser og regler for udlejning af sommerhus på www.skat.dk eller kontakte din lokale fritidshusmægler og få yderligere info.

Skatteberegning

Som nævnt skal et overskud ved udlejning af fritidshus efter begge modeller medtages som kapitalindkomst. Renteudgifter kan imidlertid modregnes i kapitalindkomsten - det gælder både renteudgifter og al anden gæld.

Kun udlejning

Benyttes et fritidshus kun til udlejning opgøres overskuddet som for andre udlejningsejendomme, og overskuddet medtages på selvangivelsen som personlig indkomst. Det er ikke umiddelbart en model, vi kan anbefale, idet der er særdeles restriktive regler for privat anvendelse af fritidshuset, ligesom nødvendige tilladelser og godkendelser fra miljømyndigheder kan være vanskelige at opnå.

Vil du vide mere om udlejning af dit sommerhus, så kontakt den lokale home-mægler i dit sommerhusområde.

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev