Menu

Hvad koster forældrekøb?

Hvad koster forældrekøb?

Her kan du se eksempler på, hvad det koster at investere i en ejerlejlighed som et forældrekøb - både for 'barnet' og forældrene

For at give dig et eksempel på økonomien i forældrekøb, har vi sammen med Realkredit Danmark beregnet nogle scenarier på, hvordan et forældrekøb af en 50 kvm lejlighed i de fire største studiebyer kan se ud i 2017.

Tabel over forældrekøb 2017

Kilde: Realkredit Danmark/home, december 2017

Forudsætninger:
Priser beregnet ud fra Boligsidens Markedsindeks – gennemsnit for september-november 2017.
Finansiering er med 2 % afdragsfrit 30-årigt fastforrentet lån. Dette lån er også ’godkendt’ i forhold til de nye retningslinjer for husstande med høj gæld.
Altså for de husstande, hvor de har en gældsfaktor over faktor 4 og en belåningsgrad over 60 %.
Der er forudsat 100 % realkreditfinansiering via optagelse af lån af friværdi i forældres primærbolig samt realkreditlån i den forældrekøbte bolig.

Boligsikring er indregnet, men beløbet er afhængig af indkomst.

Beregningerne er kun vejledende, og et konkret køb afhænger af indkomst, skatteforhold, prisen og markedslejen i det pågældende område mm.

*Markedslejen er estimeret.

Se detaljeret beregning for økonomien i et forældrekøb - også for en større lejlighed egnet til deling

Se Realkredit Danmarks omfattende analyse af forældrekøb 2017

Hvilke udgifter kan trækkes fra ved forældrekøb?

Som udlejer vil du blive beskattet af lejeindtægterne, mens du kan trække en del af udgifterne fra. Den skattemæssige værdi af udgifterne afhænger af din indkomst og af hvilken beskatningsform, du vælger.

Mens du ejer lejligheden, skal der betales renter, afdrag og andre driftsomkostninger (ejerforening m.m.). Til gengæld spares der normalt - set over en længere årrække - op i en ejerbolig.

Udover de sædvanlige rentefradrag, er du som forældre stillet som enhver anden udlejer. Det vil sige, at du kan fratrække ejerforeningsbidrag, ejendomsskatter, vedligeholdelsesudgifter og visse forbedringsudgifter, inden der skal betales skat af lejeindtægten. Desuden skal du ikke betale ejendomsværdiskat, da du ikke selv bor i lejligheden.

Som forbedringsudgift betragtes kun reelle forbedringer. Det vil sige, at lejligheden skal sættes i bedre stand end ved købet. Der gælder dog den særlige tommelfingerregel i de første tre år efter købet, at man kan trække udgifter til istandsættelse fra med op til 25 % af den årlige husleje ekskl. varmebidrag.

Få lavet en beregning på en konkret bolig

Kontakt din lokale home ejendomsmægler for at få lavet en konkret beregning på en aktuel studiebolig.

Find nærmeste mægler

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev