Ø-hop: Helårshuse uden bopælspligt hitter

Langeland tager det længste spring i 'corona-hussalg'. Flere ø-kommuner soler sig efter fire forrygende salgsmåneder - et gennembrud for flexbolig-tanken og for hjemmekontoret, mener Home

23. september 2020

Flere ø-kommuner soler sig efter fire forrygende måneder for hussalget i Danmark. Langeland og Samsø sætter sig på hhv. 1. og 3. pladsen på listen over kommuner, hvor hussalget er steget mest, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden home og data fra Boligsiden.

Baggrund for opgørelsen:
• Villa- og rækkehussalget var på landsplan ’mærket’ af corona i marts og april, hvor salget lå lavere end i 2019.
• Siden maj har hussalget ligget højere end sidste år, og på landsplan er det 17 % bedre i maj, juni, juli og august end samme måneder sidste år.
• 89 af landets 98 kommuner går frem, kun ni går en smule tilbage, men der er tale om få handlers forskydning i forhold til sidste år. (se regneark for alle kommuner).

Det er Langeland, der tager det længste spring frem med 76 % flere hushandler.

Ifølge indehaver Mark Mahler fra home Svendborg, der dækker Langeland, er det sommerhus-vindene, der også bærer (helårs)hussalget frem på ø-kommunen.

”De fleste helårshuse bliver udbudt og solgt som flexbolig til fritidsbrug på Langeland. Vi har tidligere haft lange salgstider og et meget stort udbud på Langeland. Nu oplever vi, at husene bliver solgt rigtig hurtigt, hvis prisen er rigtig, ” siger ejendomsmægler Mark Mahler, der oplever, at Langeland lokker flere til øen, fordi de får en del mere for pengene end andre steder:

”Og så er det en superhyggelig tur at køre til Langeland, hvor du kommer over tre broer fra Fyn-siden. Du føler, du kommer til et ægte sommerhusland – og det tiltaler mange. På Langeland kan du få plads og frirum – tæt på vandet og naturen, ” siger mægleren.

Samme tendens ses i andre sommerhus-kommuner og ø-kommuner som Samsø, Fanø og Bornholm.
På klippeøen smitter sommerhusfeberen også af på helårshusene, fordi en del byer ikke har bopælspligt, og særligt kystbyerne er vældig populære, fortæller Per Kofoed, indehaver af home Rønne og home Nexø. Her er salget gået frem med 33 %.

”Bornholm er megapopulær, og når der så heller ikke er bopælspligt, er folk helt vilde. De små kystbyer på Bornholm er meget attraktive for køberne - for eksempel Snogebæk, Aarsdale, Listed, Bølshavn og Sandvig, hvor flexboliger er i meget høj kurs, ” siger home-mægler Per Kofoed.

Gennembrud for flexbolig
Home kalder tallene et gennembrud for 'de fleksible boliger'. Både de steder hvor der ingen bopælspligt er eller hvor der er mulighed for at ansøge om flexbolig-tilladelse.

"Det er en god nyhed for de kommuner, hvor det er svært at få folk i husene. Det skaber liv og omsætning for butikker, håndværkere og de faste beboere - og hele trenden med mere hjemmearbejde gør det nemmere og mere attraktivt at bruge flexboligen - og sommerhuset ligeså - mere end blot i fritiden og ferier, " siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.


Kilde: home på basis af Boligsiden data


Kilde: home på basis af Boligsiden data

Foto: COLOURBOX

Læs også:

Flere flex’er sig til et billigt sommerhus

Hjemmearbejdet er kommet for at blive

Boligkøberne ’fyrer den af’ i deres nye hjem


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!