Dyrere at ’fyre’ med fjernvarme

Dyrere at ’fyre’ med fjernvarme

Men hos rigtig mange fjernvarmeværker nyder forbrugerne godt af lavere priser – tjek din pris her

4. oktober 2019

De fleste fjernvarmeforbrugere skal i år betale mere for at få opvarmet deres bolig end sidste år, blandt andet fordi et tilskud fra staten til fjernvarmeværkerne er forsvundet. Det oplyser Forsyningstilsynet.

Samlet set betyder det, at fjernvarmepriserne i gennemsnit er steget med 6,6 pct. fra august 2018 til august 2019. For et hus på 130 kvm med et gennemsnitligt varmeforbrug er varmeudgiften steget med 795 kr. – fra ca. 12.120 kr. til ca. 12.920 kr.

Spørgsmålet er så, om der er flere husejere, der vil isolere sig ud af en højere varmeregning. Næppe, lyder det fra ejendomsmæglerkæden home, der har set nærmere på statistikken.

Det er er ejendomsmæglerkædens erfaring, at de fortsat relativt lave fjernvarmepriser ikke virker særligt motiverende på boligejernes lyst til at isolere deres bolig bedre.

”Hvis varmeudgiften var højere, ville der nok være flere, der fik lagt ekstra isolering på loftet, hulmursisoleret eller sat energibesparende ruder i,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i ejendomsmæglerkæden home.

Han henviser til, at mere end to ud af tre boligejere ifølge Bolius’ boligejeranalyse siger, at de er interesserede i at energiforbedre deres bolig. Men i praksis er det meget få der har energirenoveret eller forventer at gøre det.

”Tusindvis af boliger har et energimæssigt potentiale, men mange boligejere har nok svært ved at regne ud, hvor meget de kan spare ved at gøre det,” vurderer han.

Selv om varmeregningen i snit går op, så er der også heldige borgere – hos de 178 fjernvarmeværker, hvor de tilsluttede boligejere og -lejere har glæde af lavere eller uændrede priser sammenlignet med for et år siden.

Hos landets billigste fjernvarmeværk, Videbæk Varme, koster det kun ca. 6.700 kr. om året at varme et gennemsnithus på 130 kvm op, mens udgiften hos det dyreste værk i Nimtofte er op imod 25.000 kr. om året.

BEREGNER: Vil du se hvor meget energi – og ikke mindst penge - du kan spare – prøv selv her: https://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/energiloesninger

FAKTA: Om fjernvarmepriserne i august 2019

  • Fjernvarmepriserne er i gennemsnit steget med 6,6 % fra august 2018 til august 2019
  • Stigningen svarer til, at den gennemsnitlige årlige varmeregning for en standardbolig på 130 kvm med et varmeforbrug på 18,1 MWh er steget med 795 kr. fra ca. 12.120 kr. til ca. 12.920 kr. fra august 2018 til august 2019
  • Den gennemsnitlige stigning på 795 kr. på forbrugernes varmeregning hænger sammen med, at lidt flere end halvdelen – nemlig 212 fjernvarmevirksomheder – har sat prisen op. Mens der kun er 78 fjernvarmevirksomheder, der har sat prisen ned.
  • Flere end 60 % af de danske husstande er forsynet med varme fra fjernvarmevirksomheder. 

 

Kilde: Forsyningstilsynet


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!