Menu

Sildebensparket er i vinkel

OPRINDELIG STIL: Klassiske trægulve hitter igen hos boligkøberne

30. november 2018

På frokosttallerkenen er de irriterende, mens ’sildeben’ - eksklusive parketgulve lagt i såkaldt sildebensmønster - er en klassiker, der hitter igen i disse år.

”Især yngre boligejere er begejstrede for den skønhed, stil og originalitet, som trægulvene med det karakteristisk vinklede sildebensmønster emmer af. Det må gerne minde om gulvene i deres bedsteforældres eller oldeforældres hjem,” fortæller gulvspecialist Viggo Borgen-Schmidt fra WT Gulve til magasinet Houzz.

I ejendomsmæglerkæden home nikker man til, at de klassiske trægulve er populære blandt ejere og købere.

”Nye gulve eller renovering af gulvene i top 5 over de projekter, de nye ejere kaster sig over i forbindelse med overtagelsen,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

”Et flot gulv giver et markant løft til indtrykket af boligen. Især hvis det er samme gulv i hele stueetagen eller eventuelt i hele huset,” lyder vurderingen fra home.

Og så er det vigtigt, at det gulv man vælger passer til boligens stil, lyder rådet fra ejendomsmæglerne.

Det gamle holder
I perioder har istandsættelser af boliger handlet om at flå alt det gamle ud og fylde hjemmet med noget nyt og moderne. Men sådan er det ikke længere.

“I dag er der heldigvis mange, som kan se perspektiverne og skønheden i at bevare noget af den oprindelige stil, når boligen skal sættes i stand. Her rammer sildebensparket rent, fordi det både har noget originalitet og stil over sig,” fremhæver gulvspecialist Viggo Borgen-Schmidt på Houzz.dk.

Både gulveksperten og home peger på, at de yngre generationer, som er rykket ind i husene og lejlighederne fra den tid, gerne vil istandsætte eller genindføre gulvene fra bedsteforældrenes eller oldeforældrenes tid.

Viggo Borgen-Schmidt ser også de gedigne trægulves popularitet som en modreaktion til brug-og-smid-væk-samfundet og det moderne liv på nettet.

Gulvene er også en måde at få noget af naturen og dens ro ind i boligen på, mener han.


FAKTA:
Sildeben løber hurtigt op

  • Årene fra 1880 til 1950 var en stor parketperiode. 
  • Egetræ er bedst egnet til sildebensparket, mens træsorter som ask, der har store åretegninger, bliver uroligt at kigge på, når man lægger et sildebensmønster af talrige mindre træstave.
  • Sildebensparket lægges typisk med stave, der er mellem 42 og 50 centimeter lange.
  • Sildebensparket er en kostbar affære. Prisen per kvadratmeter er typisk dobbelt op sammenlignet med andre massive trægulve.
  • Det er især lægningen af gulvet, som løber op, for det er bestemt ikke en gør-det-selv-opgave. Der skal en dygtig gulvlægger til for at få en godt resultat.

Kilde: Houzz/WT Gulve

Foto: Palle Skov


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!